Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

площа Ринок, 40

Вівторок, 19 березня 2019, 17:40

Кам’яницю на Площі Ринок зі спадщини ЮНЕСКО продали за 6 млн грн

площа Ринок, 40

Управління комунальної власності Львівської міськради продало приміщення у будинку на площі Ринок, 40 за 6 млн грн приватній фірмі зі Львова.

Управління комунальної власності Львівської міської ради продало у системі ProZorro приміщення 1-го і 3-го поверхів на площі Ринок, 40 у Львові, загальною площею 85,3 кв.м.

Будинок є пам’яткою архітектури національного значення і розташований в межах території, внесеної до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО (Галицький район Львова).

Аукціон стартував 19 березня, участь у ньому взяти три компанії, а переможцем обрали ТзОВ "Агат-Комплекс", що запропонувало за приміщення рекордну суму у 6 000 000 грн. Додамо, початкова вартість приміщення становила 2 716 200 грн.

За даними порталу Youcontrol, ТзОВ "Агат-Комплекс" зареєстроване у Львові з 2000 року, займається наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Кінцевою власницею фірми є Наталія Булига.

Розмір статутного капіталу підприємства становить 1 000 000 грн

Зазначимо, 3-поверхова кам'яниця "Зухоровичовська" є пам’яткою архітектури національного значення, побудована у близько 1772 року на місці старішої будівлі, від якої збереглися фрагменти готичного мурування на рівні підвалів. Пізньобарокові атланти під балконом виконані у традиції скульптури Йогана Пінзеля. Функціонує як житловий будинок, а на партері влаштовано галерею історичного військового однострою і крамницю сувенірів.

Нагадаємо, раніше ТзОВ "Львівмедікалцентр", власником якого є адвокат Григорія Козловського Юрій Ломага, придбало приміщення у будинках на Площі Ринок, 12 і 13 за 34 млн грн.

А пиміщення у будинку на площі Ринок, 38 придбала ТОВ "Крімсон Корп" за 56 млн грн, що на 6 млн грн більше, за початкову ціну.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.