Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Кавецький

Четвер, 1 липня 2021, 16:00

Львівські депутати ініціюють звільнення керівника львівського Держгеокадастру

Андрій Кавецький

Депутати на наступній сесії облради планують звернутися до прем'єр-міністра щодо звільнення керівника Держгеокадастру Львівщини Андрія Кавецького.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Сьогодні, 1 липня, на своєму засіданні постійна комісія з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій облради напрацювала звернення про звільнення начальника ГУ Держгеокадастру у Львівській області Андрія Кавецького, яке винесуть для розгляду на наступне засідання сесії Львівської обласної ради.

"На основі заслуховування звіту про стан передачі земель із державної власності у комунальну власність територіальних громад комісія ухвалила рішення звернутися до Львівської обласної ради із подальшим зверненням до прем’єр-міністра України про звільнення із займаної посади начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрія Кавецького" – наголосив голова комісії, депутат облради від партії За майбутнє Юрій Раделицький.

Він пояснив, що впродовж півроку офіційно запрошував Кавецького взяти участь у засіданні комісії для спільного розгляду питань, пов’язаних з діяльністю Держгеокадастру, однак жодного разу посадовець не відгукнувся.

"Своїми діями Держгеокадастр Львівської області ставить під сумнів реформу децентралізації, адже спостерігається зловживання посадовців у частині прозорості передачі земель територіальним громадам, затягування даного процесу" – додав Раделицький.

Додамо, у лютому 2020 року суд поновив Андрія Кавецького на посаді начальника ГУ Держгеокадастру у Львівській області. Перед цим він очолював Держгеокадастр Львівщини з липня 2015 до жовтня 2017 року, переміг у конкурсі на цю посаду в серпні 2015 року.

Нагадаємо, у березні цього року депутати ініціювали звернення до Верховної Ради і Кабінету міністрів через зволіканняДержгеокадастром Львівщини в проведенні інвентаризації земель сільськогосподарського призначення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.