Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

СБУ

П'ятниця, 2 липня 2021, 10:49

Директор комунального підприємства Дрогобича завдав шкоди довкіллю на три мільйони гривень

затримання

Дії посадовця призвели до екологічної небезпеки в регіоні та завдали збитків на понад 3 млн грн.

Про це повідомляє уравління СБ України у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Слідчі СБУ повідомили про підозру керівнику комунального підприємства у Дрогобичі, якого звинувачують у неналежному виконанні посадових обов’язків, що спричинило екологічну небезпеку в регіоні та завдало екологічних збитків державі на понад 3 млн грн.

Як встановили у СБУ, головний інженер одного з комунальних підприємств Дрогобицької міськради ,який зараз тимчасово виконує обов'язки директора цього підприємства, призвів до забруднення земель відходами, шкідливими для життя та здоров’я людей.

"Через неналежне виконання посадовцем своїх обов’язків, відходи складували не на сортувальній лінії, а фактично під відкритим небом, що і завдало екологічних збитків. У листопаді 2019 року Держекоінспекція у Львівській області склала протокол щодо порушень експлуатації земельної ділянки. Згідно з документом, на вказаній ділянці виявлено перевищення вмісту забруднюючих речовин: міді, цинку, фосфору, кадмію, свинцю, нітратів, хлоридів. За результатами проведеної інженерно-екологічної експертизи підтверджено забруднення земель, яке заподіяло комунальне підприємство Дрогобицької міської ради" – йдеться у повідомленні.

Сума завданої шкоди становить понад 3 млн грн.

У межах розпочатого кримінального провадження головному інженеру комунального підприємства повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1ст. 239 (забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Нагадаємо, у 2018 році в Дрогобич потопав у смітті, зокрема, на вулицях міста офіційно знаходилося більше 2000 тонн невивезеного сміття. 

Крім цього, у лютому 2019 року директор КП "Комбінат міського господарства" Дрогобицької міськради Андрій Янів звільнився з посади. Цьому підприємству належить сміттєзвалище у Брониці, куди комунальне підприємство раніше вивозило сміття з міста, проте ще у 2018 році жителі села Брониця перекрили дорогу до сміттєзвалища, яке мали рекультивувати ще у 2008 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.