Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

П'ятниця, 9 липня 2021, 11:55

Львів перебуває у переддефолтному стані

Львів

У бюджеті розвитку Львова немає коштів на повернення кредитів, сума яких у наступному році складає 1,1 мільярд гривень.

Про це вчора, 8 липня, на сесії Львівської міської ради під час обговорення річного плану фінансування природоохоронних заходів з фонду охорони навколишнього середовища у 2021 році повідомив депутат міськради від Свободи Руслан Кошулинський.

"Виконавчі органи влади склали бюджет, зокрема, бюджет розвитку, і цьогоріч на цей місяць надходження до бюджету розвитку сягають у межах максимум 20%. З 880 млн грн запланованих або, іншими словами, надутих, надійшло до скарбниці міста 183 млн грн.

Враховуючи те, що керівництво міста і депутатський корпус, як цього скликання, так і попереднього, набрали кредитів стільки, що місто заледве спромоглося цьогоріч повернути 440 млн грн, ставши у переддефолтний стан, залишилося цьогоріч віддати ще половину з цієї суми" – наголосив Кошулинський.

За його словами, до кінця цього року місто зобов'язане віддати 660 млн грн кредитних коштів, однак у 2022 році ця сума зростає майже вдвічі – до 1,1 мілрд грн.

"Уявляєте собі навантаження на бюджет? В мене є велике запитання до наших фахівців, працівників органів місцевого самоврядування, які подають прогнози на бюджет розвитку, який не виконується, адже віддавати тіло кредиту ми маємо з бюджету розвитку, де грошей немає" – додав Руслан Кошулинський. 

Зазначимо, на початку квітня  керівник департаменту фінансової політики Львівської міської ради Олег Іщук заявив, що Львів рухається до дефолту. Зокрема, припинили усі видатки з бюджету розвитку, який головним чином наповнюється за рахунок надходжень від продажу комунального майна та землі.

Нагадаємо, через коронавірус невиконання бюджету Львова у 2020 році склало 7% або 686 млн грн, а станом на вересень минулого року дефіцит міського бюджету становив 400 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.