Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Спорт

ФК Рух

fcrukh.com

Понеділок, 12 липня 2021, 11:28

Патрицій Козловський готує повстання супроти диктатора Павелкіана

ФК Рух

Львівський футбольний клуб Рух готовий закритися через пониження категорії стадіону "Україна".

Про це повідомила пресслужба ФК Рух.

У п'ятницю, 9 липня, львівський футбольний клуб Рух оприлюднив офіційну заяву до Української асоціації футболу (УАФ) про готовність припинити своє існування через пониження категорії стадіону "Україна".

ФК Рух незадоволений рішенням УАФ понизити категорію стадіону "Україна", де він планував проводити домашні матчі, оскільки не зміг домовитись щодо оренди "Арени Львів".

Рух погрожує припинити свою діяльність та діяльність професійної дитячої Академії клубу, якщо до третього туру УПЛ, в якому Рух повинен зіграти перший домашній матч у новому сезоні, керівництво УАФ не дозволить проводити матчі УПЛ на стадіоні Україна.

ФК Рух вважає рішення УАФ щодо стадіону "Україна" замовним, що має змусити клуб укласти договір оренди зі стадіоном "Арена Львів".

Як йдеться в заяві, арени, на яких відсутній підігрів, відповідне освітлення, через що вони не могли повноцінно приймати матчі Чемпіонату УПЛ у минулому сезоні, залишилися у переліку стадіонів третьої категорії. Натомість стадіону "Україна" у Львові категорію понизили.

"ФК Рух до недавнього часу не висловлював свого інтересу до проведення домашніх матчів на стадіоні "Україна". Та й зараз не має такого стратегічного довготривалого інтересу. Після виходу до Прем'єр-ліги клуб уклав угоду та добросовісно намагався згідно з нею проводити домашні матчі сезону 2020/2021 рр. на "Арені Львів". 

Процеси руйнування стосунків розпочалися на початку 2021 року не з нашої ініціативи. Нове керівництво "Арени" спільно з Українською Асоціацією Футболу вирішило "повісити" на львівські клуби-учасники УПЛ левову частину витрат на підготовку стадіону до матчів Національної збірної, що планувалися на березень, та ще й примусово виселило їх зі свого ж стадіону, повністю поламавши календар змагань елітної ліги національних змагань з футболу" − йдеться у заяві. 

Нагадаємо, торік ФК Рух проводив домашні матчі УПЛ на стадіоні "Арена Львів", а у січні цього року Рух запустив власний телеканал та планує збудувати медіацентр.

Додамо, президентом клубу є львівський бізнесмен і депутат Львівської обласної ради Григорій Козловський.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.