Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Маркіян Лопачак

Понеділок, 12 липня 2021, 14:55

Лопачак відмовився від сластолюбних премій Садового

Маркіян Лопачак

Маркіян Лопачак після отримання 54-тисячної премії до Дня Конституції вирішив відмовитися від нарахування премій до свят.

Про це повідомив секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Категорично не підтримую практику преміювання чиновників десятками, а то й сотнями тисяч гривень. Тому всю свою премію, нараховану в розмірі 54 752 грн до Дня Конституції (мінус податки), скеровую на порятунок життя 1-річної львів'янки Вікторії Полюги" – написав Маркіян Лопачак.

За його словами, він звернувся до міського голови Львова Андрія Садового з проханням таких надбавок йому більше не нараховувати. 

"Погоджуюсь, зарплата фахівців має бути достойною. Але в усьому є межі. І є ситуація. Економічне становище Львова сьогодні, м'яко кажучи, незадовільне" – додав Лопачак.

Зазначимо, у червні секретарю міськради нарахували 109 тис грн зарплати, з якої 54 тис грн становила премія до Дня Конституції України.

Нагадаємо, у грудні 2020 року Лопачака обрали секретарем Львівської міської ради, він пройшов до міськради на місцевих виборах-2020 у складі партії ВО "Свобода".

Лопачак – приватний підприємець, засновник ТзОВ "Екогаличпродукт", депутат Львівської міськради кількох скликань від ВО "Свобода". 

Був нардепом 7-го скликання від ВО "Свобода", членомом Комітету Верховної Ради України з питань правової політики. 5 лютого 2015 року Маркіян Лопачак попав під мобілізацію, був старшим сержантом Збройних сил України.

У 2020 році Лопачак задекларував 2,4 млн грн доходу, а його дружина придбала нову квартиру у Львові.

Додамо, у лютому цього року Лопачак отримав 39 тис грн зарплати, у березні – 53 тис грн, у квітні – 56 тис грн, у травні – 61 тис грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.