Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Добротвірська ТЕС

Середа, 14 липня 2021, 16:42

Причиною загибелі риби у Західному Бузі називають діяльність Добротвірської ТЕС

Добротвірська ТЕС

Еккологи відібрали проби води поруч із Добротвірською ТЕС на наявність скидання нею забруднюючих речовин у річку Західний Буг.

Про це повідомила прес-служба Державної екологічної інспеції у Львівській області.

Вчора, 13 липня, до Держекоінспекції надійшло повідомлення про скид гарячої води з Добротвірської ТЕС у водосховище та річку Західний Буг, що призводить до масової загибелі риби.

Через це екологи відібрали проби води із річки Західний Буг та скидного каналу №2 Добротвірської ТЕС (початок та вихід у водосховище) у селі Руда Львівського району.

За результатами проведених на місці події досліджень екологи зафіксували такі показники:

- температура води в річці Західний Буг перед впадінням у Добротвірське водосховище становила 26,8°С, розчинений кисень – 2,4 мг/куб.дм;

- температура води у скидному каналі №2 циркуляційних вод з Добротвірської ТЕС у річку Західний Буг становила 39,6°С, розчинений кисень – 9,52 мг/куб.дм;

- температура води у скидному каналі №2 в місці впадіння у водосховище становила 38,8 °С, розчинений кисень – 7,04 мг/куб.дм.

Результатів інших лабораторних досліджень наразі немає.

Нагадаємо, у 2019 році Добротвірську ТЕС визнали однією із найбільших забруднюювачів довкілля на Львівщині.

Раніше Варіанти в межах проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини" провели розслідування щодо забруднення довкілля на Львівщині, стан берегів річки Західний Буг та занедбаного стану каналізаційної мережі Львова. Детальніше про це можна дізнатися тут

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.