Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нардепи з Львівщини

Четвер, 15 липня 2021, 15:24

21 нардеп з Львівщини не голосував за правки Зеленського до закону про інститут старост

нардепи з Львівщини

Верховна Рада скасувала зміни до закону про інститут старост щодо вимог до суддів КСУ.

Вчора, 14 липня, Верховна Рада ухвалила законопроект №4535 про нові повноваження селищних старост з пропозицією президента Володимира Зеленського. "За" проголосували 259 народних депутатів.

Зокрема, документ до врахування пропозицій президента містив зміни до закону про Конституційний Суд України, які не стосуються питань старост. Йдеться про норму про те, що суддею КСУ не можуть призначити особу, яка на день призначення:

- є членом або обіймає посаду в політичній партії, інший організації, що має політичну мету або бере участь у політичній діяльності;

- є обраною на виборну посаду в органі державної влади або органі місцевого самоврядування, має представницький мандат;

- бере участь в організації або фінансуванні політичної агітації або іншої політичної діяльності.

Згідно із змінами, діючий народний депутат може стати суддею КСУ без попереднього складання мандату.

З львівських нардепів законопроект підтримали: Євген Петруняк (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Тарас Батенко (За майбутнє), Андрій Кіт (Довіра).

Відсутні на пленарному засіданні: Орест Саламаха (Слуга народу), Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра).

Утрималися: Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Олена Кондратюк (позафракційна), Галина Васильченко (Голос), Ярослав Рущишин (Голос),

Проголосували проти: Роман Лозинський (Голос), Наталія Піпа (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос).

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон про розвиток інституту старост ще у квітні 2021 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.