Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Дрогобицький машинобудівний завод

dmz-vat.com

Четвер, 15 липня 2021, 17:25

Дрогобицький машинобудівний завод канув у банкрут-ріку

Дрогобицький машинобудівний завод

Суд визнав Дрогобицький машинобудівний завод банкрутом та відкрив ліквідаційну процедуру.

Про це йдеться у рішенні Господарського суду Львівської області від 29 червня 2021 року.

Суд визнав акціонерне товариство "Дрогобицький машинобудівний завод" банкрутом і відкрив ліквідаційну процедуру, визначивши строк її здійснення у 12 місяців. Ліквідатором призначили арбітражного керуючого Святослава Іваська.

Заява про відкриття провадження у справі про банкрутство машинобудівного заводу надійшла на розгляд суду у лютому. Вимоги до боржника заявило шестеро кредиторів, зокрема Головне управління ДПС у Львівській області, Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області та КП "Дрогобичводоканал".

Клопотання про визнання заводу банкрутом вирішили подати до суду на зборах кредиторів АТ "Дрогобицький машинобудівний завод" від 15 червня. Рішення мотивували недостатністю у заводу активів для погашення кредиторської заборгованості. Кредитори взяли до уваги звіт про фінансовий аналіз щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства складений ПП "Каштан ЛВ", в якому зроблено висовок про наявність ознак неплатоспроможності АТ "Дрогобицький машинобудівний завод" та відсутність у достатньої кількості активу для погашення кредиторської заборгованості.

Зазначимо, Дрогобицький машинобудівний завод випускав устаткування для добування, транспортування і переробки нафти і газу. Завод працював з 1956 року. Обладнання в заводу закупляло ПАТ "Укрнафта" та ДК "Укргазвидобування".

Нагадаємо, у 2019 році найбільший у Західній україні Дрогобицький завод автокранів відновив роботу та постачатиме автокрани для ЗСУ. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.