Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

знезалізнення води

vmgromada.gov.ua

П'ятниця, 23 липня 2021, 16:40

У Великих Мостах запустили станцію знезалізнення питної води

знезалізнення води

У Великих Мостах закінчили реконструкцію та запустили станцію знезалізнення питної води.

Про це повідомила пресслужба Великомостівської міської ради.

На початку червня у місті Великі Мости завершили реконструкцію та запустили станцію знезалізнення питної води. Роботи проводили за кошти місцевого бюджету.

Станція управління насосом, що подає воду у місто з частотним перетворювачем забезпечує плавну подачу води, автоматично підтримує заданий тиск в мережі міста та економить електроенергію.

Планується, що протягом трьох місяців після початку роботи водозабірної башти, вода буде поступово очищати водопровід від осаду та окису заліза у водопровідній системі.

Під час реконструкції провели наступні роботи:

- гідротехнічні заходи;

- оновили полістерольну засипку;

- переварили труби;

- оновили зовнішній вигляд водозабірної башти та замінили вікна;

- встановили центробіжний насос (виробництва Італії) та шафу (частотний перетворювач) управління центробіжним насосом, що забезпечує стабільний тиск подачі води в місто, тому що тиск в мережі зараз регулюється не вручну, а автоматично, що привело до зменшення випадків прориву водопровідної мережі, а також є більш потужними та економнішими в споживанні електроенергії;

- перекрили дахи: приміщення водозабору, приміщення КНС №2, частково виробничого приміщення очисних споруд, високовольтної підстанції очисних споруд.

Нагадаємо, в селі Попелі Бориславської громади створили дружину добровільної пожежної охорони, у Красненській громаді ввели марковані мішки для сміття вартістю 26 гривень, а старости сіл Славської громади отримали чотири нові автомобілі загальною вартістю у 2,5 мільйона гривень. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.