Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

індивідуальний тепловий пункт

city-adm.lviv.ua

Четвер, 29 липня 2021, 16:30

На Сихові встановили 380 індивідуальних теплових пунктів

індивідуальний тепловий пункт

До початку опалювального сезону у будинках Сихова планують встановити 409 індивідуальних теплових пунктів.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

До початку опалювального сезону у будинках Сихова планують встановити 409 індивідуальних теплових пунктів, з них 380 вже встановили, а 131 − введено в роботу.

Індивідуальні теплові пункти у Львові встановлюють в рамках проєкту модернізації інфраструктури теплопостачання. Загальна вартість проєкту становить 30 млн євро. З них 20 млн євро – це кредит від ЄБРР, а 10 млн євро − грант Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та екології. 

З передбаченого проєктом вже реалізували модернізацію теплових мереж. Наразі проводять монтаж ІТП та переобладнання ТЕЦ-1 на альтернативні види палива. Встановлення ІТП коштує 11 млн 160 тис. євро, з них 10 млн євро – це грантові кошти.

"Проєкт, який реалізовуємо, охоплює монтаж і запуск 409 ІТП – це весь Сихівський мікрорайон – житлові будинки, школи, поліклініки. На сьогодні вже змонтовано 380 ІТП, а 131 із них запущено в експлуатацію. Процес триває, кожного дня запускаємо в роботу нові ІТП і плануємо до кінця вересня завершити повністю монтаж і будівельну частину, і залишиться провести пуско-налагоджувальні роботи.

Особливість ІТП в тому, що це фактично індивідуальний котел для будинку. Відповідно, мешканці будинку можуть самостійно регулювати якість і кількість подачі у будинок тепла – гарячої води й опалення. Також, завдяки ІТП, опалення мешканці можуть отримувати цілий рік, незалежно від того, коли починається чи закінчується опалювальний сезон. Тобто, коли, умовно, опалювальний сезон ми закінчили в квітні, а в травні-червні може бути похолодання, мешканці можуть відновити собі подачу тепла. Взимку ж, натомість, можуть зупинити, коли на дворі тепло" − розповів директор ЛМКП "Львівтеплоенерго" Валентин Вольський.

Нагадаємо, у 2019 році у Сихівському районі Львова розпочали монтувати перші індивідуально теплові пункти

Зазначимо, у 2013 році ЛМКП "Львівтеплоенерго", ЄБРР та Львівська міська рада підписали кредитний договір для реалізації проектів модернізації інфраструктури теплопостачання у м. Львові.

Сума кредиту від ЄБРР − 20 млн євро. Грант Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та екології у розмірі −10 млн євро. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.