Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Добротвірська ТЕС

П'ятниця, 30 липня 2021, 12:15

Добротвірська ТЕС працюватиме на ринку допоміжних послуг

Добротвірська ТЕС

Добротвірська ТЕС отримала свідоцтво НЕК "Укренерго" про відповідність електроустановок вимогам надання допоміжних послуг.

Про це повідомила пресслужба Добротвірської ТЕС.

ДТЕК Добротвірська ТЕС працювати на ринку допоміжних послуг. Всі теплові електростанції ДТЕК Енерго можуть працювати на ринку допоміжних послуг об’єднаної енергосистеми України і надавати платні послуги оператору системи розподілу електроенергії.

Добротвірська ТЕС отримала свідоцтво НЕК "Укренерго" про відповідність електроустановок вимогам надання допоміжних послуг та її внесли у відповідний реєстр.

Фахівці Добротвірської ТЕС з представниками НЕК "Укренерго" провели промислові випробування, які підтвердили готовність енергоблоку № 8 та турбогенераторів № 5 і № 6 задовольнити вимоги енергоринку. Отриманий сертифікат підтверджує, що станція може надавати ручні резерви обсягом 26 МВт на завантаження та розвантаження для вторинного регулювання,  і резерви заміщення обсягом 32 МВт на завантаження та розвантаження.

"ДТЕК Добротвірська ТЕС виробляє електричну енергію вже 65 років. За весь цей час ми відпустили мільйони МВт електроенергії на експорт та в об’єднану енергосистему України. Цьому допомагає високопрофесійна команда енергетиків. Успішна сертифікація і вихід Добротвірської ТЕС на ринок допоміжних послуг - це важливий стратегічний крок для подальшого розвитку станції. Це дає можливість зробити свій внесок в енергонезалежність країни, підвищити надійну роботу енергосистеми, а в результаті отримати додаткові кошти та інвестиції для модернізації обладнання" − повідомив директор ДТЕК Добротвірська ТЕС Олег Таращук.

Нагадаємо, минулого року у ДТЕК повідомили, що через несприятливі умови на ринку електроенергії, з 4 блоків на Добротвірській ТЕС працює лише 2.

Додамо, у 2019 році Добротвірську ТЕС визнали однією із найбільших забруднюювачів довкілля на Львівщині. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.