Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Східниця

П'ятниця, 30 липня 2021, 15:17

У Східницю розпочали подачу води

Східниця

Східницька селищна рада і Бориславська міська рада підписали тимчасовий договір на подачу води у смт. Східниця до 31 серпня.

Про це повідомила пресслужба Бориславської міської ради.

Сьогодні, 30 липня, влада Східниці та Борислава підписала тимчасовий договір на подачу води у смт. Східниця терміном до 31 серпня. Наразі розпочали наповнення мереж водою.

Відповідно до підписаного договору, подачу води здійснюватимуть до 31 серпня, а 1 вересня сторони мають підписати акт прийому-передачі води. Оплатити отриману воду Східниця має не пізніше 10 вересня.

Згідно з документом, вартість одного м. куб. води становить 14,64 грн.

Також Бориславська міська рада повідомила, що в будь-який момент готова підписати постійний договір та забезпечити Східницю питною водою в необхідному обсязі.

"Борислав не зможе піти на умову про оплату 50% втрат та крадіжок в смт.Східниця. Така умова не лише суперечить звичайній практиці, але й загрожує кримінальною відповідальністю для керівництва КП “Вододар” у випадку підписання договору з такою умовою" − йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, вчора Держпродспоживслужба заявила, що клопотатиме про закриття відпочинкових комплексів у Східниці через недотримання санітарних норм у зв'язку з відсутністю води.

Зазначимо, з 1 липня мешканці смт. Східниця залишилися без водопостачання, а криниці обміліли через спеку. Водопостачання у Східниці здійснювало КП "Вододар" Бориславської міськради. Підприємство припинило водопостачання, оскільки в результаті адміністративно-територіальної реформи Східниця стала окремою територіальною громадою.

А в Бориславській міськраді запевняли, що для подачі води до смт. Східниця потрібно, щоб Східницька селищна рада підписала запропонований договір. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.