Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

безпритульні тварини

Середа, 4 серпня 2021, 11:03

У Стрию хочуть визнати вуличних котів частиною екосистеми міста

безпритульні тварини

Мешканці Стрия просять заборонити безпричинний вилов та вбивства котів і оголосити їх співмешканцями міста.

Ще 8 лютого цього року на порталі е-петицій Стрийської міської ради Йозеф Пельсудський зареєстрував петицію з вимогою визнати вуличних котів частиною екосистеми Стрия.

Автор петиції просить дозволити вуличним котам вільно жити в підвалах горищах та інших місцях та знищувати гризунів.

"З метою захисту тварин від жорстокого поводження, необхідно визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Стрий та заборонити їх безпричинний вилов та вбивства, виселення з їхнього природного середовища. Взявши за приклад практику Львова, Варшави та інших європейських міст, слід дозволити котам вільно жити та пересуватися в підвалах, горищах та інших місцях їхнього постійного перебування, оскільки вони виконують вкрай важливу функцію природної дератизації – знищення гризунів, що є розповсюджувачами багатьох інфекцій" – йдеться у петиції.

Автор вважає, що потрібно мерії Стрия потрібно внести відповідні до правил благоустрою, правил утримання будинків та прибудинкової території, зробивши котів співмешканцями міста.

"Водночас, слід приділити увагу питанню їхнього розмноження, а саме проведенню заходів з гуманної біостерилізації, вакцинації, реєстрації та облаштування домівок" – пояснив Йозеф Пельсудський.

Станом на 19 лютого ця петиція зібрала 185 із 150 необхідних голосів, а її підготували до розгляду на сесії Стрийської міської ради.

Крім цього, до постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради звернувся з листом голова громадської організації "Стрийські хвости" Юрій Левицький, який просить депутатів посприяти у належному розгляді петиції "Визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Стрия".

Додамо, у червні цього року депутати Львівської міськради підтримали петицію щодо виділення з бюджету коштів для приватних ветклінік на стерилізацію безпритульних котів.

А 23 січня депутати затвердили правила утримання та поводження з домашніми тваринами у Львові, згідно з якими у Львові заборонили продавати незареєстрованих собак та котів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.