Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

безпритульні тварини

Четвер, 17 червня 2021, 15:43

Садовий стерилізуватиме безпритульних котиків Львова за спиною дружини

безпритульні тварини

Депутати підтримали петицію щодо виділення з бюджету коштів для приватних ветклінік на стерилізацію безпритульних котів.

Сьогодні, 17 червня, на засіданні сесії Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію про надання субсидій приватним ветеринарним клінікам на стерилізацію безпритульних котів, яку ще 25 листопада 2020 року Руслан Кошів зареєстрував на порталі е-петицій.

"За" проголосували 37 депутатів. 

За словами автора петиції, у місті відсутній належний облік безпритульних котів, а комунальна структура, яка за це відповідає, неспроможна справитись із їхньою безкоштовною стерилізацією – для цього необхідно чекати 5-6 місяців у черзі.

"Мешканці міста, волонтери змушені за свої кошти стерилізувати тварин у приватних клініках, влітаючи у добрі кошти. Бо стерилізація кота виносить 400-600 грн, а кішки 600-800 грн. Зрозуміло, що у цій ситуації не кожен мешканець може собі це дозволити, що зумовлює дальше розмноження безпритульних тварин у геометричній прогресії" – йдеться у тексті петиції.

Автор пропонує за рахунок бюджету Львівської ОТГ виділити субсидії приватним ветеринарним клінікам на стерилізацію безпритульних котів і кішок у розмірі 400 грн за кота та 600 грн за кішку, що становитиме орієнтовно 3 млн грн.

Станом на 20 січня цього року петиція набрала 500 голосів, тому міськрада, згідно з порядком подання та розгляду електронних петицій, на наступному засіданні сесії мала її прийняти або відхилити.

 

Як пояснив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури міськради Олександр Одинець, до цієї петиції у департаменті є зауваження, бо ще у 2019 році в місті прийняли програму щодо регуляції чисельності безпритульних тварин, яка діє до 2025 року. Згідно із нею щорічно виділяються кошти з міського бюджету на стерилізацію тварин, як котів, так і собак. Цьогоріч на це передбачено 1,45 млн грн.

"Цих коштів достатньо для стерилізації 600 тварин. А дану процедуру ми можемо забезпечити потужностями ЛКП "Лев". Тому при виділенні додаткових коштів ця петиція мала би актуальність" – наголосив Олександр Одинець.

Проте депутати вирішили підтримати петицію.

Нагадаємо, 23 січня, на сесії Львівської міської ради депутати затвердили правила утримання та поводження з домашніми тваринами у Львові, згідно з якими у Львові заборонили продавати незареєстрованих собак та котів.

А у 2019 році у Львові вперше провели підрахунок вуличних котів. 

Додамо, у квітні цього року комісія екології міськради погодила спорудження муніципального притулку для безпритульних тварин, який мають офіційно відкрити через два роки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.