Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

безпритульні тварини

Вівторок, 15 червня 2021, 11:30

Садовому пропонують субсидіювати приватні ветклініки для стерилізації безпритульних котів

безпритульні тварини

Мешканці Львова пропонують виділити з бюджету 3 мільйони гривень для приватних ветклінік на стерилізацію безпритульних котів.

У четвер, 17 червня, депутати Львівської міської ради мають розглянути електронну петицію про надання субсидій приватним ветеринарним клінікам на стерилізацію безпритульних котів, яку ще 25 листопада 2020 року Руслан Кошів зареєстрував на порталі е-петицій.

За словами автора петиції, у місті відсутній належний облік безпритульних котів, а комунальна структура, яка за це відповідає, неспроможна справитись із їхньою безкоштовною стерилізацією – для цього необхідно чекати 5-6 місяців у черзі.

"Мешканці міста, волонтери змушені за свої кошти стерилізувати тварин у приватних клініках, влітаючи у добрі кошти. Бо стерилізація кота виносить 400-600 грн, а кішки 600-800 грн. Зрозуміло, що у цій ситуації не кожен мешканець може собі це дозволити, що зумовлює дальше розмноження безпритульних тварин у геометричній прогресії" – йдеться у тексті петиції.

Автор пропонує за рахунок бюджету Львівської ОТГ виділити субсидії приватним ветеринарним клінікам на стерилізацію безпритульних котів і кішок у розмірі 400 грн за кота та 600 грн за кішку.

"Облік та механізм оплати має забезпечити відповідна комунальна структура. Навантаження на бюджет міста при цьому було б незначним – скажімо на стерилізацію 3 тис котів і 3 тис кішок необхідна була б субсидія у розмірі всього 3 млн грн. Таке щорічне субсидіювання, без сумніву, дозволить мешканцям, волонтерам більш активно стерилізувати тварин, суттєво сприятиме зменшенню кошачої популяції у Львові, забезпечить більш повний облік безпритульних тварин" – наголошує Руслан Кошів.

Станом на 20 січня цього року петиція набрала 500 голосів, тому міськрада, згідно з порядком подання та розгляду електронних петицій, на наступному засіданні сесії має її прийняти або відхилити.

 

 

Нагадаємо, 23 січня, на сесії Львівської міської ради депутати затвердили правила утримання та поводження з домашніми тваринами у Львові, згідно з якими у Львові заборонили продавати незареєстрованих собак та котів.

 

А у 2019 році у Львові вперше провели підрахунок вуличних котів.

 

Додамо, у квітні цього року комісія екології міськради погодила спорудження муніципального притулку для безпритульних тварин, який мають офіційно відкрити через два роки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.