Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ЛКП "Лев"

Четвер, 23 січня 2020, 15:32

У Львові заборонили продавати незареєстрованих собак та котів

ЛКП "Лев"

Львівські депутати затвердили правила поводження з домашніми тваринами.

Сьогодні, 23 січня, на сесії Львівської міської ради депутати затвердили правила утримання та поводження з домашніми тваринами у Львові. "За" проголосували 53 депутати.

Зокрема, запроваджується обов'язкова ідентифiкaція тварин шляхом використання електронного транспондера; вводиться норма утримання та догляду за тваринами (квартира, подвір'я, вольєр), обов'язкове прибирання власниками за тваринами та правила вигулу; визначено правил щодо дій у зв'язку зі смертю тварин.

Власник домашньої тварини зобов’язаний:

- зареєструвати тварину;

- мати на утримуваних тварин ветеринарні паспорти з відповідними відмітками про проведену обов’язкову вакцинацію відповідно до віку тварини;

- щороку доставляти собак, а у випадках, коли ветеринарна служба визнає за необхідне - котів, у ветеринарну установу для огляду, імунізації проти сказу і лікувально-профілактичних обробок;

- повідомляти заклади охорони здоров'я, ветеринарної служби та ЛКП "Лев" про випадки укусу або травмування собакою чи котом людини, свійської або домашньої тварини, або доставляти у державну ветеринарну установу собак і котів, які покусали людей чи тварин для огляду і карантинування протягом 10-ти днів, а покусаних тварин – для огляду і лікування;

- перевозити домашніх тварин з дотриманням правил, чинних для певного виду транспорту (транспортування і перенесення котів дозволяється виключно з використанням спеціальних засобів (боксів, переносок тощо);

- у випадку смерті домашньої тварини власник зобов’язаний зняти померлу тварину з реєстрації у Єдиному електронному реєстрі тварин шляхом повідомлення ЛКП "Лев".

Крім цього, заборонено: жебракувати з тваринами; продавати або дарувати незареєстрованих собак, котів; продавати собак і котів у невстановлених для цього місцях; утримувати домашніх тварин у коридорах, підвалах, на сходах, горищах; заводити собак і котів у приміщеннях продовольчих магазинів, установах охорони здоров'я, культури, на території дитячих майданчиків.

Нагадаємо, у грудні 2019 року депутати ухвалили програму регулювання чисельності безпритульних тварин у Львові на 5 років. А у квітня минулого року міський голова Львова Андрій Садовий запропонував перетворити львівських депутатів на інспекторів з перевірки прибирання за домашніми тваринами. Тоді ж до ухвали про виконання правил благоустрою міста депутати міськради внесли пункт, який зобов'язує господарів прибирати за своїми тваринами. 

Додамо, у листопаді 2018 року міськрада ініціювала створення 75 майданчиків для вигулу собак, де є спеціальні станції прибирання за собаками. А з 1 вересня 2016 року розпочалась обов’язкова реєстрація домашніх собак, а також котів – за бажанням власників. Наразі цим займаються 17 ветеринарних закладів міста.

Того ж року депутати Львівської міської ради затвердили правила утримання і поводження з тваринами та передбачили кримінальну відповідальність за безвідповідальне та жорстоке ставлення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.