Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вакцинація на Львівщині

Четвер, 5 серпня 2021, 11:20

У Моршині з середини червня не зафіксували жодного хворого на Covid-19

вакцинація на Львівщині

У місті, де двома дозами вакцинували від коронавірусу 66% дорослих, немає жодного хворого на Covid-19.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

У Моршині, де в рамках пілотного проекту 66% дорослих мешканців вакцинували двома дозами проти коронавірусу, не зареєстрували нових хворих на Covid-19. 

Останній випадок коронавірусу у місті був зафіксований 20 червня.

Станом на 2 серпня у Моршині принаймні однією дозою щепили 72,4% дорослого населення, повністю завершили вакцинацію 66% людей.

90% від усіх вакцинованих у Моршині щепили вакциною Sinovac (CoronaVac). Також щеплювали препаратами AstraZeneca та Pfizer-BioNTech (Comirnaty).

Загалом у місті проживають 4 239 людей, 800 з них – діти до 18 років.

Нагадаємо, у квітні 2021 року МОЗ запустило пілотний проект з вакцинації проти коронавірусу більшості дорослого населення в Моршині. Його метою було – колективний імунітет місцевих мешканців і працівників санаторіїв, щоб зробити місто безпечнішим і відкрити курорт.

Для залучення мешканців до вакцинації у місті розгорнули масштабну інформаційну кампанію: сімейні лікарі обдзвонювали своїх пацієнтів; розмістили білборди; на магазинах розклеїли плакати; ставили намети, де роздавали інформацію про важливість вакцинації загалом і про CoronaVac зокрема; залучили місцеве телебачення та соцмережі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.