Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

П'ятниця, 6 серпня 2021, 13:47

У п'ятьох мешканців Львівщини підтвердили штам Delta

медичний заклад у Львові

У області офіційно підтвердили 5 випадків інфікування Covid-19, викликаних штамом Delta.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Станом на сьогодні у Львівській області офіційно підтвердили 5 випадків інфікування коронавірусом, які були викликані штамом Delta.

За словами лікаря-інфекціоніста Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Андрія Орфіна, троє осіб вже виписали із лікарні, а ще двоє продовжують знаходитися під наглядом медиків.

"На Львівщині на разі підтвердили 5 випадків ковіду, викликаного штамом Delta. Троє вже виписані додому. Ще двоє перебувають на стаціонарному лікуванні" – наголосив Орфін.

Особливістю штаму Delta є вища заразність, він характеризується такими ознаками: головний біль, кашель, швидкий розвиток легеневої недостатності.

"Якщо ще півроку тому легенева недостатність розвивалася на 12-14-ий день, інколи пізніше, то зараз фіксуємо її вже на 5-7-ий день у важкій формі, такі пацієнти потребують подачі кисню" – додав Андрій Орфін.

Наразі у стаціонарі Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні перебуває 42 пацієнти з коронавірусом, 36 з них – потребують постійної кисневої терапії та знаходяться під подачею кисню.

Нагадаємо, у Львові та області працюють 17 центрів вакцинації. Станом на 5 серпня 2021 року в області провакцинували 385 031 особу, з них 62 630 – у центрах вакцинації населення.

Додамо, з 21 липня в Україні стартував п'ятий етап вакцинації проти коронавірусу, щеплювають усіх охочих старше 18 років.

Також у липні Міністерство охорони здоров'я зробило вакцину проти коронавірусу Pfizer доступною у центрах масової вакцинації для всіх охочих з пріоритетом для людей похилого віку та людей із супутніми захворюваннями.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.