Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Рада Європи

П'ятниця, 6 серпня 2021, 15:14

Рада Європи проведе соцопитування мешканців Львівщини щодо реформи децентралізації

Рада Європи

У Раді Європи планують дізнатися відношення українців та мешканців Львівщини до реформи місцевого самоврядування та децентралізації.

Про це повідомляється на сайті Council of Europe.

У рамках програми "Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні" Ради Європи оголосила конкурс на проведення двох соціологічних досліджень у вересні-листопаді 2021 року серед населення України та серед мешканців Львова і Львівської області.

У Раді Європи планують дізнатися думку українців загалом й мешканців Львівщини зокрема щодо реформи місцевого самоврядування та децентралізації.

Як йдеться в оголошенні, для проведення соцдослідження планують залучити компанію з необхідним для цього досвідом і профінансувати її на 55 тисяч євро.

Останній термін подання документів від учасників тендеру – 17 серпня, однак із датою аукціону ще не визначилися.

Додамо, у рамках децентралізації на території Львівської області створили 73 об'єднані теритріальні громади та сім нових районів: Львівський, Червоноградський, Стрийський, Самбірський, Дрогобицький, Золочівський та Яворівський.

Експерти вважають, що перспективний план розвитку Львівської області, затверджений за поданням Львівської ОДА у травні 2020 року, розробили з порушеннями і без консультацій з громадськістю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.