Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Новороздільська ТЕЦ

П'ятниця, 6 серпня 2021, 15:58

Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ не готові до опалювального сезону

Новороздільська ТЕЦ

Львівська ОДА звернеться до уряду щодо виділення фінансування для підготовки Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ до опалювального сезону.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Станом на сьогодні Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ не готові до нового опалювального сезону. Через це Львівська ОДА вирішила звернутися до НАК "Нафтогаз України" та уряду щодо виділення фінансування для підготовки цих ТЕЦ до роботи в осінньо-зимовий період.

"Щодо стану ремонту та заміни теплових мереж Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ, затверджений план заходів з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період у повному обсязі не виконується. Люди переведені на триденний робочий тиждень, відбувається скорочення" – наголосив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

За його словами, на Новороздільській ТЕЦ дочірня компанія-управитель НАК "Нафтогаз України" ТОВ "Нафтогаз Тепло" не провела поточний ремонт парового котла, не завершила ремонт парової турбіни, не здійснила випробування котлів після ремонту, не відновила теплову ізоляцію теплових мереж. На Новояворівській ТЕЦ не здійснено поточного ремонту підігрівачів мережі води, не виконано заміни підшипників на двигуні вентиляторів, не проведено робіт із замін аварійних ділянок мережевих трубопроводів

Також робоча група Львівської ОДА зафіксувала відсутність на складах ТЕЦ матеріально-технічних засобів та засобів індивідуального захисту для належної підготовки до опалювального сезону.

"Фактично не ведуться роботи із ремонту трубопроводів, аварійний стан яких спричинив найбільші перебої з теплопостачанням упродовж опалювального сезону у минулому році. Основна проблема також в тому, що від осені 2020 року АРМА не передала, а ТОВ "Нафтогаз Тепло" не перебрало в управління теплові мережі в Новояворівську" – Максим Козицький.

Нагадаємо, в листопаді 2019 року новим управителем Новороздольської та Новояворівської ТЕЦ АРМА призначила "Нафтогаз-тепло" через те, що опалювальний сезон тут було зірвано. Тоді ж Варіанти відправилися в Новий Розділ, щоб дізнатися, як без тепла живуть майже 30 тисяч людей.

Детальніше про ситуацію довкола Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ можна дізнатисся у статті "Старі недолі у Новояворівську та Новому Роздолі".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.