Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ВНЗ Львова

Середа, 11 серпня 2021, 10:29

На Львівщині невакцинованим студентам можуть відмовити у заселенні в гуртожиток

ВНЗ Львова

Обласна комісія ТЕБ і НС рекомендувала керівникам ВНЗ області заселяти у гуртожитки студентів, які мають щеплення від коронавірусу.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Вчора, 10 серпня, на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, було вирішено рекомендувати керівникам вищих навчальних закладів області проводити заселення студентів у гуртожитки лише після проходження повного курсу вакцинації від Covid-19.

"На початку осені розпочнеться навчання, отже життя у місті та області активізується. На Львівщині категорія студентів складає понад 100 тисяч осіб. Тим самим збільшиться ризик поширення вірусу Covid-19 здебільшого, серед молоді. Члени комісії рекомендують ректорам вищих навчальних закладів проводити заселення студентів у відомчі гуртожитки тільки після проходження повного курсу вакцинації від Covid-19" – йдеться у повідомленні.

Крім цього, за інформацією директора департаменту охорони здоров’я Ореста Чемериса, станом на зараз на Львівщині провакциновано понад 420 тисяч осіб. Цей показник є нижчим за середній, якщо порівнювати з іншими областями України.

Нагадаємо, з 21 липня в Україні стартував п'ятий етап вакцинації проти коронавірусу, щеплювають усіх охочих старше 18 років.

Також у липні Міністерство охорони здоров'я зробило вакцину проти коронавірусу Pfizer доступною у центрах масової вакцинації для всіх охочих з пріоритетом для людей похилого віку та людей із супутніми захворюваннями.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.