Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Середа, 11 серпня 2021, 14:25

У Львові на ремонт пошкодженого через буревій даху Ратуші виділили майже два мільйони

Львівська міськрада

Львівська міськрада замовила у львівської будфірми за спрощеною процедурою роботи з відновлення даху на будівлі Ратуші вартістю у 1,8 мільйонів гривень.

Департамент адміністративних послуг Львівської міської ради провів скорочену закупівлю у системі ProZorro на проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт з виведення із аварійного стану окремих конструкційних елементів даху на Площі Ринок, 1 у Львові, які переможець тендеру має здійснити до 31 серпня 2021 року. 

Аукціон відбувся 6 серпня, участь у ньому взяла лише одна компанія – ТОВ "Дельтабуд", що запропонувала відремонтувати дах за запропоновану міськрадою суму у 1 808 531 грн. Її й визнали переможцем тендеру.

 

Як йдеться у закупівлі, ще 25 червня буревій у Львові зірвав частину даху з Ратуші на площі 207,1 м², а також вітер пошкодив гідроізоляційну плівку, обрешітку, дерев’яні несучі конструктивні елементи даху. Крім цього, при обстеженні горища виявилося, що вода з нього протікає у приміщення четвертого та третього поверхів.

Тоді ж міська комісія ТЕБ і НС вирішила невідкладно провести аварійно-відновлювальні роботи, кошторис вартості ремонту склав 1 808 531 грн.

"Ситуацію визнано такою, що потребує реагування та вжиття невідкладних і вичерпних заходів для гарантування безпеки громадян. Фінансування робіт проводитиметься із резервного фонду бюджету Львівської МТГ.

Враховуючи ті обставини, що зволікання виконання невідкладних аварійно-відновлювальних робіт з виведення із аварійного стану конструкційних елементів даху призведе до непередбачуваних наслідків, які загрожуватимуть життю і здоров’ю громадян, мешканців і працівників, а також призведе до можливого пошкодження та руйнування самого приміщення, тендерним комітетом було прийнято рішення застосувати, як виняток, переговорну процедуру закупівлі (скорочена), відповідно до п.3 ч.2 статті 40 та ч. 7 статті 40 Закону України "Про публічні закупівлі" – йдеться у тексті документу.

За даними аналітичної системи YouControlТОВ "Дельтабуд" зареєстроване з 1995 року у Львові, займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Власниками фірми є львів'яни Іван Ганик та Олег Костик (керівник і власник львівської будфірми ТЗОВ "Орбудсервіс"), а керівником – Ірина Паращак. Розмір статутного капіталу підприємства становить 10 000 грн.

У 2019 році ця фірма виграла тендери на реставрацію частини пам'ятки архітектури на вул. Личаківська, 5 та на реставрацію костелу св. Миколая  на вул. М. Грушевського, 2 у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.