Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Бондар

Середа, 11 серпня 2021, 15:07

Нардеп Бондар має найбільше помічників у фракції ЄС

Михайло Бондар

Михайло Бондар має найбільше помічників у фракції ЄС − 24 помічники-консультанти, а всього у Верховній Раді понад 4 тисячі помічників.

Про це повідомляє громадський рух "Чесно".

Народний депутат з Львівщини Михайло Бондар має найбільше помічників у фракції ЄС − 24 помічники-консультанти.

Натомість у фракції "Батьківщина" найбільше помічників має Вадим Івченко (29), "Слуга народу" − Сергій Мандзій, Святослав Юраш та Юлія Овчинникова (по 29), "Голос" − Соломія Бобровська (22), депутатська група "Довіра" − Сергій Шахов (25), група "За майбутнє" − Олександр Герега (24).

Всього у Верховній Раді працюють 4188 помічників, з них 3130 − на громадських засадах, 990 − за строковим трудовим договором на постійній основі, а 68 помічників − за строковим трудовим договором за сумісництвом.

Якщо рахувати кількість помічників у середньому на одного нардепа, то найбільше їх у "Батьківщини" (14), групи "Довіра" (13) та ОПЗЖ (12). А найменша кількість помічників на одного нардепа – 8 – у фракції "Голос".

Зазначимо, відповідно до закону про статус народного депутата, кожен парламентар може мати до 31 помічника-консультанта.  

Як повідомляє "Чесно", у 2020 році на помічників депутатів із бюджету щомісяця йшло понад 22 млн гривень, або понад 260 млн гривень на рік. А за словами депутата від "Голосу" Ярослава Юрчишина, на зарплату помічникам депутати отримують 38 660 гривень.  

Нагадаємо, у 84 депутатів Львівської обласної ради є 117 помічників-консультантів, а у депутатів Львівської міськради − 128 помічників-консультантів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.