Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

упц мп

Четвер, 19 жовтня 2023, 15:00

Верховна Рада таки доросла у першому читанні до заборони московського патріархату

упц мп

Верховна Рада України прийняла у першому читанні законопроєкт про заборону релігійних організацій, що пов'язані з РФ.

Про це повідомив народний депутат від голосу Ярослав Железняк у Telegram.

Сьогодні, 19 жовтня, Верховна Рада України підтримала у першому читанні законопроєкт № 8371 про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, що пов'язані з Росією.

"За" проголосували 267 народних депутатів. 

Законопроєкт був зареєстрований Кабінетом міністрів у ВРУ ще в січні 2023 року та передбачає заборону в Україні діяльності церков, керівництво яких знаходиться в державі, яка веде збройну агресію проти України.

Фактично йдеться про заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату (УПЦ МП), яка офіційно має статус автономії у складі Російської православної церкви.

Підтримали ініціативу уряду: Слуга народу – 175, Європейська солідарність – 26, Батьківщина – 17, Платформа за життя та мир – 1, За майбутнє – 8, Голос – 18, Довіра – 12, Відновлення України – 0.

Додамо, наприкінці листопада 2022 року депутати Львівщини звернулися до ВРУ з проханням повністю заборонити УПЦ МП в Україні.

А ще у березні 2022 року у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про повну заборону УПЦ (МП) в Україні, однак його так й не винесли на розгляд народних депутатів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.