Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

земельна ділянка

Четвер, 12 серпня 2021, 10:59

Більше 100 земельних угод зареєстрували на Львівщині з початку дії ринку землі

земельна ділянка

Від початку липня на Львівщині продали 62,7 га землі сільськогосподарського призначення.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

У Львівській області станом на 10 серпня було укладено 102 угоди в рамках дії ринку землі. За більше ніж місяць на Львівщині продали 62,7 гектарів сільськогосподарської землі. А загальна площа сільськогосподарської землі на Львівщині оцінюється на рівні 1240 тис га.

За даними Міністерства аграрної політики та продовольства, на території України уклали 5552 угоди в межах ринку землі. Подали заяви для отримання доступу до Державного земельного кадастру 4608 нотаріуси. Всього заяв − 5167, із них погоджено 4510, в черзі на розгляд − 61, відмову отримали 596. Нотаріуси з Державним земельним кадастром працюють у штатному режимі.

"Як ми і прогнозували, пропозиція земельних ділянок після скасування мораторію не буде масовою, адже люди розуміють, що не варто поспішати із продажами земель на етапі формування ринкової ціни на них. Крім того, законом встановлене важливе обмеження, а саме, до 1 січня 2030 року ціна продажу земельних ділянок сільськогосподарського призначення, виділених в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв), не може бути меншою за їх нормативну грошову оцінку. Це захистило ринок від падіння ціни після відкриття ринку" − повідомила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Тетяна Гетьман.

Нагадаємо, за липень у області продали 22,8 гектарів сільськогосподарсьткої землі.

Додамо, з 1 липня в Україні стартував продаж землі сільськогосподарського призначення. До 2024 року купувати землю можуть тільки фізичні особи-українці з обмеженням в 100 гектарів. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.