Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Четвер, 12 серпня 2021, 14:55

До Дня незалежності у Львові проведуть майже 30 святкових заходів

Львів

Святкування 30-річчя незалежності України у Львові триватиме з 18 по 29 серпня.

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

Святкування 30-річчя незалежності України у Львові буде складатися з двох частин − офіційні заходи та мистецькі і триватиме з 18 по 29 серпня.

Ключовими заходами будуть: фестиваль "Ніч у Львові", фестиваль короткометражних кіно Wiz-Art, міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt та міжнародний фольклорний фестиваль "Етновир". 

Безпосередньо у День Незалежності, 24 серпня, у центрі Львова відбудеться символічний легкоатлетичний забіг "Забіг у вишиванках". Організаторами заходу є громадська організація Smart Run та управління спорту Львівської міської ради. Учасники бігтимуть дистанції на п'ять, три та один кілометр у футболках із вишитим орнаментом. 

"Цього року День Незалежності є особливим, адже відзначаємо 30-ліття нашої країни, тому лейтмотивом цього дня буде присвята його нашим військовим захисникам і нашим медикам. Лозунгом цьогорічного Дня Незалежності буде "Незалежність − це ти", з чим буде пов’язано багато тематичних елементів цьогорічного святкування.

Святкування буде складатися з двох частин – офіційні заходи та мистецькі. Цього року ми плануємо охопити кожен район нашого міста і населені пункти Львівської МТГ. Ми будемо намагатись емоційно перенести кожного львів’янина в цей ювілей" − повідомив директор департаменту "Адміністрація міського голови" Львівської міської ради.

Нагадаємо, Львівська ОДА замовила за 164 тисячі гривень обладнання для проведення у Львові святкового концерту з нагоди 30-ти річчя Незалежності України. 

Додамо, в Україні вихідні будуть із 21 по 24 серпня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.