Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

шахтарі Львівщини

Понеділок, 16 серпня 2021, 10:30

Міненерго скерує понад 200 мільйонів на виплату заборгованості із зарплати шахтарям Львівщини

шахтарі Львівщини

Міністерство енергетики скерує понад 200 млн грн на покриття заборгованість із зарплати за квітень-червень 2021 року для шахтарів ДП "Львіввугілля".

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Від сьогодні, 16 серпня, Міністерство енергетики України за домовленістю з Міністерством фінансів України проведе виплати заборгованої заробітної плати за квітень-червень 2021 року для шахтарів ДП "Львіввугілля".

Зазначимо, у вівторок, 10 серпня, Міністерство енергетики звернулося з листом до Міністерства фінансів, щоб спрямувати у серпні 653 млн грн на виплату зарплат шахтарям.

Найбільше грошей, а саме понад третину цієї суми, Міненерго скерує для Львівської області. За ці кошти мають покрити заборгованість за квітень-червень 2021 року для ДП "Львіввугілля".

"Ми постійно тримаємо на контролі ситуацію з виплатами шахтарям Львівщини. Добре, що зароблені гроші людям повертати почнуть ще до Дня Незалежності. Дякую за розуміння ситуації та конструктив Кабінету Міністрів України, Міненерго та Міністерству фінансів" − повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький. 

Нагадаємо, на початку серпня шахтарі ДП "Львіввугілля" влаштували пікет біля будівлі Львівської ОДА через заборгованість із зарплати. На той момент шахтарям заборгували 292 мільйони заробітної плати ще з березня. Тоді шахтарі обіцяли влаштувати всеукраїнські акції протесту в Києві та блокувати Офіс Президента, Кабінет Міністрів та Міністерство енергетики, якщо борг із зарплати не погасять до Дня Незалежності.

А раніше жінки шахтарів з дітьми вийшли на акцію протесту через велику заборгованість із заробітної плати.

Додамо, в липні шахтарям "Львіввугілля" погасили 14% заборгованості із заробітної плати за червень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.