Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Зеленський

Понеділок, 16 серпня 2021, 11:50

Зеленський цензуруватиме львівських чиновників українською мовою

Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський доповнив перелік документів для пропозицій на посади голів РДА копією сертифіката про володіння державною мовою.

Про це йдеться в указі Президента №360/2021 від 13 серпня 2021 року.

Президент Володимир Зеленський доповнив перелік документів для пропозицій на посади голів районних державних адміністрацій копією сертифіката про володіння державною мовою.

Президент доповнив перелік необхідних документів при внесенні пропозицій щодо кандидатур для призначення на посади голів районних державних адміністрацій пунктом: "копія державного сертифіката про рівень володіння державною мовою, що підтверджує відповідний рівень володіння державною мовою, визначений Національною комісією зі стандартів державної мови".

Крім того, Президент розширив пункт щодо подання трудової книжки при пропозиціях щодо кандидатур для призначення на посади голів РДА. Тепер необхідно подати копію трудової книжки (за наявності), послужного списку (для військовослужбовців) або відомості про трудову діяльність з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування. Натомість раніше необхідна була копія трудової книжки (для військовослужбовців − послужний список).

Нагадаємо, 16 липня набули чинності чергові норми закону про мову, згідно з якими всі концерти, шоу-програми, фільми та екскурсії мають проводитися українською мовою, а також розпочалася реєстрація на іспит на рівень володіння державною мовою для осіб, які зобов’язані володіти державною мовою та застосовувати її під час виконання службових обов’язків та осіб, які мають намір набути громадянство України. Перші іспити розпочалися 19 липня.

Додамо, 14 липня, Конституційний Суд визнав конституційним закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної", за який народні депутати проголосували у 2019 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.