Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

площа Осмомисла, 3

google.com.ua

Середа, 18 серпня 2021, 13:01

У Львові можуть дозволити відкрити кафе поблизу самобуду Брезіцьких на площі Осмомисла

площа Осмомисла, 3

У місті планують дозволити ПП "Перлина Львова" відкрити кафе-бар на площі Осмомисла, 3.

Це рішення внесли у порядок денний засідання виконкому Львівської міськради, яке відбудеться цієї п'ятниці, 20 серпня.

Згідно із документом, пропонується затвердити містобудівні умови та обмеження на будівництво приватним підприємством "Перлина Львова" кафе-бару на місці незавершеного будівництва, що на площі Князя Ярослава Осмомисла, 3 − площі Звенигородській, 4 у Львові.

Кафе мають збудувати на земельній ділянці площею 0,0157 га, яка перебуває у комунальній власності. Її цільове призначення − для будівництва та обслуговування об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування.

Максимально допустимий відсоток забудови цієї земельної ділянки становить 87%, а гранично допустима висотність будівлі − 17 метрів.

За даними аналітичної системи YouControl, ПП "Перлина Львова" зареєстроване у селі Зимна Вода (минулоріч місцем реєстрації цієї фірми була пл. Осмомисла, 3 у Львові), існує з 1997 року. Основний вид діяльності − діяльністю ресторанів, надання послуг мобільного харчування, надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Власник та керівник фірми з квітня 2021 року − мешканець Зимної Води Володимир Синорацький.

Проте минулоріч, за даними ЗМІ, на площі Ярослава Осмомисла, 3а та 3 були зареєстровані дві пов’язані між собою фірми − ТОВ "Перлина Львова" та ПП "Перлина Львова". Власниками ТОВ "Перлина Львова" була Галина Брезіцька та Борис Котюк. А власницею ПП "Перлина Львова" була Ганна Котюк, зареєстрована за однією адресою разом із Борисом Котюком. 

Нагадаємо, у жовтні минулого року поблизу ринку "Добробут", на площі Осмомисла, 3а, на місці старого кафе, компанія ТОВ "Перлина Львова", яке належить Галині Брезіцькій, матері Назарія Брезіцького, почала заливати бетонні стяжки та ставити каркас нової будівлі без жодних на те дозволів, впритул до існуючої нежитлової будівлі.

Зазначимо, Варіанти писали про перебудову "Перлини" у статті "Паралельні світи Назарія Брезіцького".

Додамо, кандидат на посаду міського голови Львова на виборах у 2020 році, засновник ГО "Ідея міста" Назарій Брезіцький пов'язаний з рейдерським захопленням земель і підприємств у Львові. Торік Брезіцький звів незаконну будівлю, так звану альтанку, на вулиці Тарнавського, 71, в історичній частині міста. На її знесення міська рада дала йому тиждень, і зобов'язала відновити історичну огорожу. А пізніше виконком Львівської міської ради ухвалив на вул. Тарнавського, 71 у Львові відновити водозабірну колонку та демонтувати самовільно встановлену споруду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.