Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

додаток "Дія"

nus.org.ua

П'ятниця, 20 серпня 2021, 13:54

Українці отримають два Covid-сертифікати у додатку Дія

додаток "Дія"

Для українців будуть доступні відразу два Covid-сертифікати в мобільному додатку "Дія".

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Українці зможуть отримати у мобільному додатку "Дія" два Covid-сертифікати. Один із них передбачається для подорожей за кордон, а другий – внутрішній.

"Ми хочемо бути першими у всьому і тому в нас генерується не один ковідний сертифікат, а два. Один для того, щоб подорожувати за межі нашої країни, до Європейського союзу, а інший сертифікат внутрішній" – зазначив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

За його словами, у міжнародному сертифікаті буде відсутнє фото особи, натомість там буде більше медичної інформації. У внутрішньому сертифікаті буде присутня фотографія та менше медичної інформації.

Федоров пояснив, що внутрішній сертифікат розроблений на випадок посилення карантинних вимог в Україні через погіршення ситуації з коронавірусом.

"Якщо з'явиться ситуація, де потрібний буде Covid-сертифікат в середині країни, не потрібно буде показувати паспорт або інший документ громадянина України. Тому що в внутрішньому сертифікаті буде фото" – наголосив Михайло Федоров.

Нагадаємо, Євросоюз офіційно визнав відповідність українських сертифікатів на Covid-19 в застосунку "Дія" європейським.

Додамо, з лютого 2020 року в Україні почав працювати мобільний додаток "Дія". З квітня тогож року паспорти у смартфоні офіційно стали цифровими аналогами паперових документів.

Крім цього, з 1 березня цього року додаток "Дія" поширили на вакцинацію від Covid-19.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.