Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво у Львові

Середа, 25 серпня 2021, 13:10

Козицький дозволив забудовувати Пасічну багатоповерховими вуликами

будівництво у Львові

Львівська ОДА дозволила приватній фірмі збудувати на вул. Пасічній, 125б замість готелю житлові багатоповерхівки.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА Максима Козицького № 731/0/5-21 від 20 серпня 2021 року.

Маким Козицький вніс зміни до договору оренди землі між облдержадміністрацією та виробничо-торгово-господарським об’єднанням Концерн "Сімекс", укладеним ще у 2015 році, згідно із якими підприємству дозволили замість готелю збудувати на вул. Пасічній у Львові новий житловий квартал.

Зокрема, ще у жовтні 2015 року Львівська ОДА надала ВТГО Концерн "Сімекс" в оренду земельну ділянку площею 1,31 га на вул. Пасічній, 125б у Львові для будівництва готельного комплексу. Ділянка перебуває у державній власності й призначена для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови.

У 2019 році підприємство отримало ще один дозвіл на будівництва тут готелю від облдержадміністрації.

Однак у серпні цього року ВТГО Концерн "Сімекс" звернувся до Львівської ОДА з проханням дозволити звести на вул. Пасічній, 125б житлові будинки. Своїм розпорядженням Козицький погодив нове будівництво та постановив змінити цільове призначення цієї земельної ділянки з "будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови" на "будівництва та обслуговування будівель багатофункціонального призначення, в тому числі житлової та громадської забудови".

"Внести зміни до договору оренди землі від 28.12.2015, укладеного між Львівською ОДА та ВТГО Концерн "Сімекс", на земельну ділянку площею 1,31 га: пункт 15 договору викласти у новій редакції: "Земельна ділянка передається в оренду для будівництва та обслуговування будівель багатофункціонального призначення, в тому числі житлової та громадської забудови" – йдеться у розпорядженні.

Наразі департамент архітектури Львівської ОДА має внести зміни до договору оренди на цю земельну ділянку з ВТГО Концерн "Сімекс".

За даними аналітичної системи YouControl, ВТГО Концерн "Сімекс" зареєстрований з 1995 року у Вінниці, займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Власниками підприємства є львів'янин Артем Столярчук та львівська будфірма ТзОВ "Парк-Резорт", якою також володіє Столярчук.

Йому також належать такі львівські фірми: ТзОВ "Форест Блок" (будівництво житлових і нежитлових будівель), ТзОВ "Спаєрлекс" (консультування з питань комерційної діяльності й керування), ТОВ "Хорека Системс" (виробництво готової їжі та страв), ТОВ "Еесхол" (консультування з питань комерційної діяльності й керування).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.