Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

виробництво вапна

lviv.dei.gov.ua

Четвер, 26 серпня 2021, 12:37

Держекоінспекція оштрафувала на понад тисячу гривень компанію на Пустомитівщині

виробництво вапна

ТзДВ "Пустомитівське заводоуправління вапнових заводів" порушило ряд вимог природоохоронного законодавства.

Про це повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Держекоінспекція у Львівській області за результатами планової перевірки виявила ряд порушень природоохоронного законодавства ТзДВ "Пустомитівське заводоуправління вапнових заводів", діяльність якого пов’язана із виробництвом вапна та гіпсових сумішей.

Зокрема, інспектори виявили порушення в частині поводження з відходами, охорони атмосферного повітря, водних та земельних ресурсів, а також надр:

- порушення правил використання земель;

- порушення правил ведення первинного обліку та здійснення контролю за операціями поводження з відходами;

- порушення правил експлуатації водогосподарських споруд і пристроїв;

- викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу спеціально уповноваженого органу виконавчої влади або недодержання вимог, передбачених наданим дозволом;

- порушення правил експлуатації, а також невикористання встановлених споруд, устаткування, апаратури для очищення і контролю викидів в атмосферу;

- забруднення і засмічення вод, порушення водоохоронного режиму на водозборах;

- порушення правил водокористування.

Посадових осіб підприємства за виявлені порушення притягнули до адміністративної відповідальності за статтями 53, 82-1, 188-5, ст. 91-4, ч. 2 ст. 61, ч. 1 ст. 78, ч. 2 ст. 79, ст. 47, ч. 1 ст. 59, ч. 1 ст. 60  Кодексу України про адміністративні правопорушення із накладенням штрафів на загальну суму 1088 грн.

Також ТзДВ "Пустомитівське заводоуправління вапнових заводів" самовільно використовувало водні ресурси за відсутності дозвільних документів. Зокрема, відсутній спеціальний дозвіл на користування надрами (підземні води) із свердловини розташованої в смт. Щирець Пустомитівського району Львівської області, оскільки відсутні речові права на земельну ділянку, на якій розташована дана свердловина.

Інспекція розрахує збитки, а підприємству видали обов'язковий до виконання припис на усунення виявлених порушень.

Нагадаємо, Держекоінспекція виявила у ТОВ "Тустань" порушення вимог утримання диких тварин у напіввільних умовах.

А на території Сколівської міської ради між селами Нижня Стинава та Нижнє Синьовидне стався витік нафтопродуктів зі свердловини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.