Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пам'ятник Францу Ксаверу Моцарту

Понеділок, 30 серпня 2021, 11:03

У Львові хочуть демонтувати пам'ятник Моцарту

пам'ятник Францу Ксаверу Моцарту

Львівська мисткиня зареєструвала петицію про демонтаж пам'ятника Францу Ксаверу Моцарту у Львові.

Про це повідомила авторка і виконавиця пісень у жанрі співаної поезії Наталія Криничанка на своїй Фейсбук-сторінці.

Вчора, 29 серпня, Наталія Криничанка подала електронну петицію до Львівської міської ради з вимогою демонтувати пам’ятник Францу Ксаверу Моцарту у Львові.

Наразі петиція відправлена на модерацію та буде опублікована на порталі впродовж 2 днів. Якщо петиція набере 500 підписів за 60 днів її скерують на розгляд Львівської міської ради. 

Нагадаємо, 26 серпня пам'ятник Францу Ксаверу Моцарту відкрили на площі Є. Маланюка у Львові.

А ще 29 квітня, виконавчий комітет Львівської міської ради погодив встановлення алегоричної скульптурної композиції (пам’ятного знака) для відзначення 230-річчя від дня народження Франца Ксавера Моцарта на площі Є. Маланюка.

Додамо, диригентка Оксана Линів під час пресконференції порівняла обговорення довкола проєкту скульптури Францу Ксаверу Моцарту з Ейфелевою вежею.

Зазначимо, Варіанти писали про пам'ятник Францу Ксаверу Моцарту у статтях "Дупа Моцарта у Львові" та "Пам'ятник садовому рагулізму".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.