Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газове родовище

Середа, 1 вересня 2021, 10:18

Польська нафтогазова компанія видобуватиме газ на Львівщині

газове родовище

Нафтогазова компанія PGNiG придбала частку "Карпатгазвидобування" для видобутку газу у Львівській області.

Про це повідомляє видання "Ліга. Бізнес".

Польська нафтогазова компанія PGNiG та американська компанія ЕРУ Менеджмент Сервісез підписали угоду, яка передбачає купівлю польською компанією контрольного пакета акцій української дочки ЕРУ – ТОВ "Карпатгазвидобування", єдиного власника спеціального дозволу на видобування на Библівській площі у Львівській області.

ТОВ "Карпатгазвидобування" має спеціальний дозвіл на розвідку та видобуток вуглеводнів у Мостиському та Старосамбірському районах, що прилягають до польського кордону.

У результаті угоди PGNiG має придбати частку розміром 85% у ТОВ "Карпатгазвидобування". Підготовчі роботи щодо початку буріння геологорозвідувальної свердловини повинні бути завершені до кінця 2021 року, а саме буріння заплановано на другу половину 2022 року.

Якщо будуть отримані позитивні результати випробувань, свердловина буде приєднана до української газової мережі та введена в експлуатацію в 2023 році.

Зазначимо, PGNiG і ЕРУ з 2016 року займаються експортом газу до України. У 2017 році вони поставили перший американський зріджений газ до України. У грудні 2019 року PGNiG і ЕРУ підписали угоду про спільну розробку нафтогазового родовища у Львівській області.

У березні цього року "Нафтогаз України" та PGNiG підписали меморандум, згідно із яким займуться видобутком природного газу в Україні, зокрема й на території Львівської області, а у травні 2021 року PGNiG отримала від Антимонопольного комітету України дозвіл на придбання контрольного пакету акцій ТОВ "Карпатгазвидобування".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.