Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Миколаївський район

Середа, 1 вересня 2021, 15:14

Мешканці Миколаєва платитимуть за водопостачання майже 45 гривень

Миколаївський район

65% тарифу за воду та водовідведення становить зарплата працівників Миколаївводоканалу.

Про це повідомило видання Миколавські вісті.

Мешканці Миколаєва платитимуть за водопостачання та водовідведення 44 грн 30 коп за куб води. Зокрема, тариф на воду становить 24 грн 70 коп, а за водовідведення − 19 грн 60 коп.

Наразі у Миколаївській міській раді обіцяють передбачити у міському бюджеті дотації на оплату послуг водопостачання для соціально незахищених людей.

За словами керівника фінансового відділу КП "Миколаївводоканал", востаннє тариф на водопостачання у Миколаєві переглядали у 2019 році, а з того часу вартість води, яку підприємство закуповує у Львівводоканалу зросла на 75%. 

Зазначимо, 65% тарифу за воду та водовідведення становить заробітна плата працівників Миколаївводоканалу. Для зменшення адміністративних витрат весь інженерно-технічний персонал підприємства написав заяву про зменшення своєї зарплати до 31 грудня на 10%, а також звільнять частину адміністративних працівників.

Додамо, за 2020 рік та першу половину 2021 року сума КП "Миколаївводоканал" заборгувало більше мільйона гривень. Натомість у Миколаївській міській раді повідомили, що готові покрити цей борг та заявили про можливу ліквідацію комунального підприємства. Як повідомив міський голова Миколаєва Андрій Щебель, зараз триває робота над механізмом переходу до єдиного комунального підприємства за прикладом міста Долина.

Нагадаємо, з 1 січня в Україні тарифи на водопостачання зросли в середньому на 21%, а водовідведення подорожчало на 23%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.