Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Четвер, 2 вересня 2021, 14:25

Львів'янину виплатили компенсацію за смерть матері-лікарки від Covid-19

медичний заклад у Львові

Фонд соцстрахування виплатив Андрію Сороці 1,5 мільйона гривень через смерть його матері-лікарки відкоронавірусу.

Про це повідомляє Радіо Собода.

Фонд соціального страхування виплатив львів’янину Андрію Сороці 1,5 мільйона гривень як компенсацію за смерть матері, лікарки Ірини Федоришин, яка інфікувалася коронавірусом на роботі і у травні 2020 року померла.

Протягом року Андрій Сорока доводив у суді, що він син своєї матері, бо Фонд соцстрахування відмовив йому у страховій виплаті попри те, що спеціальна комісія підтвердила факт зараження коронавірусом під час виконання професійних обов’язків.

"Понад рік тривала судова тяганина і стільки часу я доказував, що я син своєї мами. Як такі прості речі доказувати у судах? Мені, як здоровомислячій людині, це була проста істина, що я син мами. Але без кваліфікованої юридичної допомоги я б не добився нічого. Є ухвалений закон про виплату компенсації медикам, які інфікувались на роботі Covid, внаслідок чого втратили здоров’я, або ж їхнім рідним, коли людина померла. Я не думав, що звертатимусь у суд і до адвоката", – розповів Андрій Сорока.

Матір Андрія Сороки працювала анестезіологом у Львівській обласній клінічній лікарні і вона та ще 30 медиків інфікувалися коронавірусом від пацієнта, якого привезли до лікарні у важкому стані в травні 2020 року. Результат ПЛР-тест прийшов лише після його смерті.

Смерть Ірини Федоришин – перший випадок смерті медика від коронавірусу на Львівщині.

Фонд соціального страхування відмовив синові лікарки у сплаті грошової компенсанції, пояснивши, що у нього є власна родина, а одружившись, він перестав бути членом сім’ї матері.

Андрій Сорока позвався до суду. У липні цього року Франківський районний суд Львова встановив, що він є членом родини своєї мами. Фонд соціального страхування не подавав апеляцію на рішення суду і Андрій Сорока отримав одноразову страхову виплату – 1,5 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.