Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

церква Святого Юра у Дрогобичі

stezhkamu.com

П'ятниця, 17 вересня 2021, 16:36

У Дрогобичі за вісім мільйонів гривень відреставрують дерев'яну церкву кінця XV століття

церква Святого Юра у Дрогобичі

Дерев’яну церкву Святого Юра відреставрує львівська фірма за 7,9 мільйона гривень.

Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації провів закупівлю у системі ProZorro на реставрацію пам’ятки архітектури національного значення – дерев’яної церкви Св. Юра в Дрогобичі, яку переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2022 року.

Аукціон стартував 25 серпня цього року, участь у ньому взяли ТзДВ "Львівське спеціальне науково-реставраційне проектно-виробниче управління "Львів-Реставрація" та ТОВ "В.Ф.Ф.", які запропонували за свої послуги 7 508 076 грн і 7 975 103,17 грн відповідно.

Переможцем обрали ТОВ "В.Ф.Ф.", а початкова вартість закуплі становила 8 068 518 грн.

 

Як вказано у закупівлі, у храмі реставрують всі дерев'яні конструкції, сходи і дах, встановлять захист від блискавок, пофарбують, влаштують фундамент iз бутового каменю.

Зазначимо, дерев’яна церква Святого Юра – пам’ятка архітектури національного значення кінця XV – початку XVI століть, належить до числа найкращих пам'яток давньої української сакральної архітектури. Церква декілька разів перебудовувалася й остаточних архітектурних форм набула у 1678 році. Є частиною відділу дерев'яної архітектури музею "Дрогобиччина".

За даними порталу YouControl, фірма ТОВ "В.Ф.Ф." зареєстрована з 2015 року у Львові, займається будівельно-монтажними роботами. Засновниками та власниками фірми є Наталія Шмігельська (село Суховоля Городоцького району) та львів'янин Ростислав Могиляк. Розмір статутного капіталу підприємства становить 10 000 грн. 

Шмігельська також є власницею ТзОВ "Торговий Дім "Інзарго" (торгівля продуктами і алкогольними напоями в селі Тарасівка на Пустомитівщині).

Ця фірма у 2019 році виграла тендер на реставрацію дзвіниці церкви Воздвиження Чесного Хреста у Дрогобичі та реставрацію Церкви Преображення Господнього в селі Зарудці.

Додамо, цьогоріч на Львівщині планують відреставрувати більше десяти старовинних дерев'яних церков.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.