Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пункт пропуску з Польщею

loda.gov.ua

Понеділок, 6 вересня 2021, 10:49

У Польщі стартувало будівництво нового пункту пропуску з Україною

пункт пропуску з Польщею

Пункт пропуску "Мальховіце-Нижановичі" планують збудувати за чотири роки.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

У п'ятницю, 3 вересня, на території Польщі заклали наріжний камінь для початку будівництва нового українсько-польського пункту пропуску "Нижанковичі-Мальховичі" та всієї необхідної інфраструктури.

Проект реалізує Підкарпатське воєводство, а будівництво дороги до пункту пропуску планують завершити до кінця наступного року.

"19 травня 2020 року визначили інвестора для будівництва автомобільного пункту пропуску в Нижанковичі – Мальховичі. Тендер на будівельні роботи також відбувся. Усе готово до початку будівництва. Майбутній пункт пропуску розрахований для автомобілів та автобусів, вагою до 3,5 тонн. Визначена вартість робіт – 109 мільйонів злотих. А збудувати пункт пропуску плануємо за 4 роки. З українського боку до нового пункту пропуску ми будуємо дорогу" – зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Роботи з будівництва дороги Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий розпочали в березні 2021 року, попередньо завершити їх планують у грудні 2022 року. Вартість будівництва – понад 19 млн євро, усі роботи виконує польська фірма DROG-BUD Sp. Загалом з'явиться майже 46 км нової дороги.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року в Польщі для будівництва пункту пропуску з"Мальховіце-Нижановичі" обрали компанію Prokom Construction Sp. z o.o., яка відповідатиме за організацію та координацію діяльності всіх учасників цього процесу. 

Відповідно до договору між урядом України та Польщі, українській стороні виділили кредит у 19, 5 мільйонів євро для будівництва під’їзної дороги Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий.

Додамо, про будівництво пункту пропуску "Нижанковичі-Мальховіце" говорили ще у 2017 році, тоді передбачалося, що його відкриють у 2020 році. Тоді ж, як й тепер, зобов’язання збудувати новий пункт пропуску взяла на себе польська сторона. Вартість будівництва у 2017 році складала 100 млн злотих.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.