Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

судова справа

Вівторок, 7 вересня 2021, 16:53

У Львові суд засудив до 10 років ув'язнення шахрая, який хотів заробити під виглядом підкупу судді

судова справа

У 2017 році зловмисник у мережі "Вконтакті" запропонував потерпілому передати судді 1300 доларів хабара.

Про це повідомив "Судовий репортер".

Ще 1 вересня Франківський районний суд міста Львова збільшив покарання для Костянтина Бойцуна, визнаного винним у розбої, шахрайстві, підробці документів і підбурювання до надання неправомірної вигоди судді до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Засуджений визнав усе, що йому інкримінували, тому суд не досліджував докази.

У квітні 2017 року чоловіка затримали після спроби шахрайського заволодіння коштами. У мережі "Вконтакті" зловмисник запропонував потерпілому передати судді Апеляційного суду Львівської області 1300 доларів хабара. За цю винагороду суддя мав прийняти потрібне рішення в адміністративній справі про порушення митних правил, а саме скасувати 199 тисяч гривень штрафу і повернути автомобіль. Після отримання грошей нібито для судді зловмисника затримали.

Раніше зловмисник своєї вини не визнавав та пояснював, що знайшов інформацію про справу через сайт судової влади і запропонував юридичні послуги. За освітою він юрист і раніше працював помічником судді, останні роки офіційно ніде не працює, після того як був помічником судді та на громадських засадах помічником народного депутата Колесніченка. Приводом для зміни підсудності стало те, що у період 2006-2007 рр. засуджений працював на посаді помічника судді Апеляційного суду Вінницької області.

Зазначимо, у 2019 році Бойцуна засудили за розбій. У 2012 році чоловік запросив свою знайому сісти в авто і під приводом купівлі в неї 8000 доларів ударив її по голові гайковим ключем та відібрав 10 тисяч гривень, які вона мала у сумочці. Відтоді він перебував у міжнародному розшуку і придбав підроблений паспорт, доки його не затримали у 2017 році.

Додамо, у 2020-му зловмисника засудили за шахрайство за епізодами 2008-2010 рр. до 9 років і 6 місяців в’язниці.

Суд збільшив загальний строк покарання до 10 років, з яких чоловік уже відбув за ґратами 8 років і 8 місяців. Суд врахував частково відбуте покарання за попереднім вироком, а також перебування у СІЗО з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

Нагадаємо, Укртрансбезпека подала до суду на ТОВ "Транс-Сервіс-1" за несплату ліцензій щодо перевезення вантажів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.