Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карантин у Львові

Середа, 8 вересня 2021, 14:24

Вакцинованим українцям можуть надати більше прав під час карантину

карантин у Львові

Міністерство охорони здоров'я пропонує надати більше прав вакцинованим громадянам під час дії карантинних обмежень "жовтої" та "червоної" зон.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Сьогодні, 8 серпня, під час засідання уряду міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що Міністерство охорони здоров'я України готує зміни до карантинної постанови, згідно з якими пропонується надати більше прав вакцинованим громадянам під час дії карантинних обмежень "жовтої" та "червоної" зон.

"Відповідно до практики європейських країн і США, ми пропонуємо наблизити якість життя вакцинованого населення до звичайної. Тому ми з міністерствами розпочали роботу над змінами до карантинних норм для дотримання балансу між захистом населення від коронавірусу та його благополуччям. Зокрема, передбачаємо, що більшість обмежень "жовтого" і "червоного" рівнів епіднебезпеки не застосовуватиметься, якщо будуть вакциновані колективи або відвідувачі цих закладів" − повідомив Віктор Ляшко.

За словами міністра, для "жовтого" рівня епіднебезпеки буде достатньо однієї дози вакцини, а для "червоного" необхідно буде пройти повний курс вакцинації. Нові обмеження набудуть чинності щонайменше через тиждень після розгляду урядом.

Нагадаємо, у Львівській області показник динаміки рівня госпіталізації на Covid-19 перевищений п'ять днів поспіль. Раніше наголошувалося, що в Україні посилять карантин до "жовтого" рівня у разі наявності протягом трьох днів підряд одного з чотирьох показників МОЗ.

Наразі у міністерстві планують перейти в "жовту" карантинну зону з 13 вересня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.