Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Понеділок, 6 вересня 2021, 13:38

МОЗ планує встановити в Україні жовту карантинну зону

коронавірус

З 13 вересня Україна може перейти в "жовту" карантинну зону.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко в ефірі телеканалу "Україна 24".

Міністерство охорони здоров'я направило подання до уряду щодо посилення карантинних вимог та переведення країни з 13 вересня у "жовту" карантинну зону.

"МОЗ подало відповідне подання Кабміну. Цього тижня буде комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка розгляне наше звернення. З наступного понеділка Україна перейде в жовтий рівень епідемічної небезпеки" – заявив Віктор Ляшко.

За його словами, сьогодні Україна перевищила епідпоказники, які можуть перенести країну з "зеленої" в "жовту" зону. Їх є чотири:

- кількість виявлених нових випадків інфікування Covid-19 на 100 тисяч населення за останні 14 днів – більше ніж 75;

- виявлення випадків інфікування Covid-19 – більше як 4%;

- кількість тестувань протягом останніх семи днів на 100 тисяч населення – менше ніж 300;

- наявність підстав для встановлення "червоного" рівня епідемічної небезпеки на території принаймні одного регіону. 

Зокрема, у Львівській області показник динаміки рівня госпіталізації на Covid-19 перевищений три дні поспіль. Також мають високі показники Covid-госпіталізацій Луганська, Полтавська і Рівненська області.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в Україні посилять карантин до "жовтого" рівня у разі наявності протягом трьох днів підряд одного з чотирьох показників МОЗ.

Зазначимо, "жовтий" рівень встановлюється згідно з рішенням державної ТЕБ та НС за ініціативою міністра охорони здоров'я, якщо протягом трьох днів поспіль на всій території України:

- кількість виявлених нових випадків інфікування Covid-19 на 100 тисяч населення за останні 14 днів перевищуватиме 75;

- коефіцієнт виявлення випадків інфікування Covid-19 становитиме понад 4%;

- кількість тестувань методом ПЛР та експрес-тестувань на антиген протягом останніх семи днів на 100 тисяч населення буде менше ніж 300;

- за наявності підстав для встановлення "червоного" рівня епіднебезпеки на території принаймні одного регіону.

У "жовтій" зоні заборонено проводити масові заходи за участю більше ніж однієї людини на 4 кв.м площі будівлі або території, заборонена заповненість кінозалів і залів інших закладів культури понад 50% місць, заповненість спортзалів і фітнес-центрів має становити не більше ніж одна людина на 10 кв. метрів. Водночас обмеження щодо часу роботи закладів немає.

Додамо, карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 1 жовтня 2021 року. А з 24 лютого запровадили адаптивний карантин: країну знову поділили на "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони, в залежності від епідемічної ситуації.

З 9 червня Львівщина перебуває у "зеленій" зоні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.