Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пункт пропуску з Польщею

Четвер, 9 вересня 2021, 13:10

Польща відкрила кордони для українських туристів

пункт пропуску з Польщею

Громадянам України дозволили в’їзд на територію Республіки Польща, у тому числі з метою туризму.

Про це йдеться на сайті Міністерства закордонних справ України.

Від сьогодні, 9 вересня, громадянам України дозволено в’їзд на територію Республіки Польща, у тому числі з метою туризму.

Зокрема, від обов'язку перебування на карантині звільнено осіб, які вакциновані від Covid-19 за наявності англомовного/польськомовного документального підтвердження про повний курс вакцинації вакциною, зареєстрованою в ЄС (Pfizer, Moderna, Astra-Zeneca, Jonson&Jonson). Також від обов'язкового карантину звільнено тих, хто перехворів на Covid-19 та може документально підтвердити цей факт. 

Для тих, хто в’їжджає до Польщі за ПЛР-тестом діє вимога 10-денного карантину, а його термін буде скорочено, у разі наявності негативного результату тесту на коронавірус, виконаного не раніше 7-денного періоду з моменту в’їзду на територію Польщі.

Це правило стосується також дітей, які перетинають зовнішній кордон ЄС на в’їзд до Польщі.

Нагадаємо, у грудні 2020 року Польща дозволила в’їзд лише певним категоріям українців на свою територію. А в березні Польща запровадила обов'язковий каранти для тих, хто прибуває з країн, які не входять до шенгенської зони.

Додамо, З 23 червня польські прикордонники відновили роботу трьох пунктів пропуску на кордоні з Україною, які були закриті ще з весни 2020 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.