Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школярик

Понеділок, 13 вересня 2021, 11:53

На Львівщині за понад 40 мільйонів гривень придбають 23 нові школярики

школярик

Львівська ОДА замовила у київської фірми 23 шкільних автобуси за 43 мільйони гривень.

Департамент освіти і науки Львівської ОДА провів закупівлю у системі ProZorro на шкільні автобуси, спеціалізовані для перевезення школярів, які переможець тендеру має доставити до 31 грудня 2021 року.

Аукціон відбувся ще 9 серпня, до нього допустили ТзОВ "Люмікар" та ПП "Автомобільна компанія "Укравтоснаб", які запропонували доставити Львівській ОДА "школярики" за 43 239 300 грн і 43 447 000 грн відповідно. Переможцем тендеру обрали ТзОВ "Люмікар", а початкова вартість закуплі становила 43 700 000 грн.

Натомість фірма "Торговий дім "Еталон авто", пропозицію якої тендерний комітет департаменту освіти і науки Львівської ОДА відхилив через "невідповідність технічним вимогам", подала скаргу до Антимонопольного комітету України, яку комітет розглянув наприкінці липня і відмовився її задовільнити. 

Як вказано у закупівлі, загалом Львівсько ОДА замовила 23 нові шкільні автобуси, виготовлені не раніше 2020 року й з гарантією 2 роки.

Автобус повинен відповідати екологічним нормам не нижче EURO-5, бути технічно справним, спереду і ззаду на кузов автобуса мають бути нанесені розпізнавальні знаки: "Діти", "Обмеження максимальної швидкості" з цифровою величиною обмеження максимальної швидкості – 70.

Кількість місць для школярів має бути не менше 25, а для забезпечення безпеки та контролю посадки і висадки школярів передні пасажирські двері повинні бути з пневмоприводом, а задні аварійні двері одностворчаті з механічним приводом вікривання.

Також кожен "школярик" має бути обладнаний автомагнітолою.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Люмікар" зареєстроване з жовтня 2019 року у Києві, займається торгівлею автомобілями та легковими автотранспортними засобами. Власником та керівником фірми є киянин Олексій Генін.

Нагадаємо, у 2019 році Львівська ОДА вже замовляла за 8,1 млн грн чотири шкільні автобуси для дітей з інвалідністю у фірми "Торговий дім "Еталон авто", яке цього разу не допустили до участі в закупівлі. Ця компанія зареєстрована на Київщині у 2006 році, а її кінцевим власником є швейцарець Петер Швотцер.

А на початку того ж року департамент освіти Львівської ОДА скасував тендер на закупівлю 43 шкільних автобусів за 79,8 млн грн – тоді "ТД "Еталон Авто", яке подалося на тендер, довго оскаржувало дії тендерного комітету, до участі його так й не допустили.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.