Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Loqum Cebab

google maps

Вівторок, 14 вересня 2021, 16:03

Муніципали Садового побили директора Галицького ринку за кебаб біля Кульбаби

Loqum Cebab

У Львові на площі Галицькій демонтовують МАФ на виконання рішення виконавчого комітету Львівської міської ради.

Сьогодні, 14 вересня, на площі Галицькій демонтовують МАФ, який начебто був розміщений без дозвільних документів, згідно з розпорядженням виконавчого комітету Львівської міської ради від 3 вересня 2021 року.

Як повідомив Варіантам власник МАФу "Loqum Kebab" Юрій Путас, 3 вересня міський виконком виніс рішення про демонтаж. Чоловіка повідомили 7 вересня, а вже 10 вересня він подав оскарження на рішення виконкому у суд, а вже сьогодні, 14 вересня, Львівська міська рада взялась за виконання рішення виконавчого комітету, хоча власник був проти і очікував рішення суду.

Під час демонтажу відбулась сутичка між власником МАФу та Муніципальної вартою, які оточили периметр, де відбувався демонтаж. У результаті штовханини  Юрію Путасу розбили губу, і як він повідомив, вже написав заяву у поліцію щодо власного побиття на працівників Муніципальної варти. Зазначив, що його не допускали у приміщення.

Водночас Львівська міська рада повідомила, що саме Юрій Путас напав на працівника Муніципальної варти і також був викликаний наряд поліції.

Під час демонтажу був поміченим серед присутніх лідер партії "Громадянська позиція" Володимир Гірняк. У коментарі Варіантам Гірняк повідомив, що прийшов, щоб висловити особисту підтримку Юрію Путасу, і вважає демонтаж особистим зведенням рахунків міського голови Львова Андрія Садового з Юрієм Путасом демонстративним чином. Додав, що Юрій Путас не нападав на працівників Муніципальної варти, зауваживши, що Путас є майстром спорту з боксу, і як би це було правдою, то було б помітно. І додав, що МАФ стояв на цьому місці понад 20 років, і аж тепер його вирішили демонтувати.

Юрій Путас був депутатом Львівської міськради від партії "Україна Соборна" у 2010-2015 роках, торік від тієї ж партії балотувався у Львівську обласну раду, однак не пройшов. Путас є власником Галицького ринку та квіткового ринку поруч та засновником соціального Галицького ярмарку на вулиці Зубрівській, 1.

Нагадаємо, у червні 2019 року під час ремонтних робіт на площі Галицькій археологи знайшли мури давнього костелу Воздвиження Чесного Хреста на площі Галицькій, коли підрядна організація ПП "Патронат" розпочала реконструкцію фонтану "Кульбаба" під сухий фонтан з відкритим доступом до води.

Тоді громадськості вдалося відстояти можливість подальшого використання "квіточки" фонтану після його реконструкції. Однак у жовтні 2019 року вирішили законсервувати древні мури храму на площі Галицькій та не відновлювати фонтан Кульбаба. Ремонтні роботи досі тривають.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.