Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

очисні споруди Львова

Вівторок, 14 вересня 2021, 16:07

На Львівщині збудують дві станції з виробництва біогазу на очисних спорудах

очисні споруди Львова

У Дрогобичі та Червонограді планують збудувати станції з переробки органічних відходів на біогаз.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Львівська ОДА перемогла у проєкті міжнародної технічної допомоги, в межах якого передбачене виготовлення техніко-економічного обгрунтування для будівництва станції переробки біопалива (біогазу) на території Львівської області. Проект фінансується цільовим фондом "Фінляндія Україна".

За результатами оцінки 30-ти очисних споруд у восьми містах Львівської області найбільш придатними для роботи у напрямку виробництва біогазу обрали об'єкти у Дрогобичі та Червонограді.

Наразі фінська компанія-підрядник за 95 тисяч євро виготовила техніко-економічне обґрунтування, яке передали в Львівську ОДА. На основі цієї документації розпочнуть пошук інвестора для будівництва станції з переробки органічних відходів на біогаз.

"Одним із пріоритетів у нашій роботі є впровадження заходів із зменшення залежності від газу, його заміщення альтернативними, відновлюваними джерелами енергії. Ми розглядаємо цей проект, як один із складових в частині забезпечення ефективного енергетичного використання ресурсів і готові всіляко сприяти його реалізації" − повідомив директор департаменту паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської ОДА Богдан Кейван.

Зазначимо, ще наприкінці січня заявку на реалізацію проєкту затвердили, а експерти приступили до роботи над звітом, метою якого було оцінити потенціал очисних споруд Львівської області для можливого виробництва біогазу.

Нагадаємо, у 2020 році Львівська ОДА розробила програму розвитку Львівської області на 2021-2023 роки, згідно з якою планують збудувати та реконструювати 15 очисних споруд.

Додамо, у травні 2020 року стало відомо, що Польща готова профінансувати реконструкцію очисних споруд на території Львівської області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.