Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Джордан Белфорт

Вівторок, 14 вересня 2021, 17:05

Козицький рекламує вояж афериста зі стрічки Вовк з Волл-стріт

Джордан Белфорт

Львів'янам пропонують послухати виступ топового шахрая 90-х років з Волл-стріт за 29 тисяч гривень.

У п'ятницю, 17 вересня на стадіоні "Арена Львів" відбудеться захід Big Business Day, де виступатиме Джордан Белфорт як топовий оратор та бізнес-мотиватор.

На сторінці організатора Global music events зазначено, що цей комерційний захід має зв'язок з XX Міжнародним економічним форумом, який організовує Львівська ОДА, і який відбуватиметься напередодні, 16 вересня, також на "Арена Львів", однак за бюджетні кошти.

Вхід на те, щоб прослухати Джордана Белфорта містить три пакети VIP silver за 4 тисячі гривень, VIP gold за 7 тисяч гривень та VIP premium за 29 тисяч гривень. Інтерв'юером Белфорта стане Євгеній Черняк, автор YouTube-каналу про бізнес – "Big Money".

Згідно з матеріалами Вікіпедії, Джордан Белфорд 1990-х роках заснував брокерську фірму Stratton Oakmont, що займалася продажем дешевих акцій телефоном, яка переконувала інвесторів укладати шахрайські операції. У ці роки Белфорт вів дозвільний спосіб життя, віддаючись великій кількості вечірок, а також потрапив в залежність від метаквалону.

Stratton Oakmont мала в штаті більше тисячі співробітників, проводила фінансові операції із загальним оборотом понад мільярд доларів, включаючи IPO взуттєвої компанії Стіва Меддена. Слава фірми, яка служила мішенню для правоохоронних органів в кінці 1990-х, була джерелом натхнення для фільму 2000 року Boiler Room та фільму 2013 року The Wolf of Wall Street Мартіна Скорсезе.

Комісар з цінних паперів штату Алабама Джозеф Борг сформував цільову групу, яка привела до переслідування Stratton Oakmont, після того, як його офіс був затоплений скаргами на брокерські послуги.

Белфорта засудили в 1998 році за шахрайство та відмивання грошей. Після співпраці з ФБР він провів 22 місяці у в'язниці, що призвело до втрат його інвесторів в розмірі близько 200 мільйонів доларів. Белфорт був засуджений до виплати $110,4 мільйона, які він обманом отримав від своїх клієнтів. У в'язниці він познайомився з Томмі Чонгом, який подав ідею записати історію свого життя і опублікувати спогади. Після звільнення вони продовжують підтримувати дружні відносини.

За відомостями федеральних прокурорів Белфорт не зміг виправдати компенсаційні вимоги його вироку за 2003 рік. Той ухвалював йому виплачувати половину своїх доходів як реституції 1513 обдуреним клієнтам. З $11,6 мільйона, які повернули жертвам діяльності Белфорт, $10,4 мільйона отримали від продажу майна. Постанова суду стосується повної суми в 110 мільйонів доларів.

У жовтні 2013 року федеральні прокурори подали скаргу, що Белфорт, який отримав дохід в розмірі $1 767 203 від публікації двох своїх книг і продажу прав на зйомку кіно на додаток до $24 000 мотиваційних семінарів з 2007 року, сплатив на користь компенсації тільки $243 000 за останні чотири роки. Тепер влада не бере Белфорта під варту в разі порушення платежів, але залишається незрозумілим термін, до якого він має погасити увесь борг.

Зазначимо, що серед медіапартнерів цього заходу також є нещодавно створений сайт Lviv.media, власником якого є Зеновій Козицький, батько голови Львівської облдержадміністрації Максима Козицького.

Нагадаємо, що сам XX Міжнародний економічний форум Львівська облдержадміністрація проведе за майже 980 тисяч гривень. Договір на послуги з організації та проведення уклали з ТОВ "Дипломат сервіс плюс", що належить дружині першого заступника Голови Фонду державного майна України Дениса Кудіна.

Додамо, що вчора на брифінгу щодо проведення XX Міжнародного економічного форуму перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик відмовився називати всі кошторисні видатки на проведення заходу. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.