Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міська рада

Четвер, 16 вересня 2021, 12:00

Львівські депутати просять вилучити канабіс з ряду особливо небезпечних наркотичних речовин

Львівська міська рада

Ініціатором звернення виступила фракція політичної партії ВАРТА. 

Сьогодні під час сесії Львівської міськради голова комісії охорони здоров’я та депутат Львівської міської ради від ВАРТИ Валерій Веремчук оприлюднив звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров'я України, Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками щодо приведення українського законодавства у відповідність до Конвенції ООН.

У зверненні просять внести зміни до постанови Кабінету Міністрів, якими перенести канабіс з ряду "особливо небезпечних наркотичних речовин" до "наркотичних речовин, обіг яких обмежено".

"Наразі кількість громадян України, яким можуть допомогти препарати на основі канабісу, наближається до 2 300 000 дорослих та дітей,зокрема, під час лікуванні посттравматичного стресового розладу в учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки й оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях чи виконували службово-бойові завдання в екстремальних (бойових) умовах" − йдеться у зверненні.

У зверненні наголошується про необхідність приведення українського законодавства у відповідність до міжнародного. Зазначається, що у 2001 році Україна ратифікувала Єдину конвенцію про наркотичні засоби 1961 року, відповідно до якої з 2 грудня 2020 року канабіс та засоби на основі канабісу є наркотичними засобами, обіг яких знаходиться під контролем держави.

Нагадаємо, у липні Верховна Рада провалила легалізацію медичного канабісу в Україні. У травні 2019 року у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про легалізацію медичної марихуани, а перед цим 16 травня 2019 року Комітет Верховної Ради прийняв законопроєкт про легалізацію медичного канабісу до розгляду.

За результатами соціологічного дослідження, яке проводили того ж року, 58% українців виступають за легалізацію медичної марихуани, ще 33% – проти.

Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.