Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

П'ятниця, 17 вересня 2021, 13:54

В Україні можна комбінувати вакцини Moderna та Pfizer

медичний заклад у Львові

Якщо перше щеплення проведено вакциною Moderna, друге можна робити вациною Pfizer та навпаки.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я України.

Ще у липні в Україні схвалили рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики та дозволили комбінувати мРНК-вакцини. 

Зокрема, у випадку коли перше щеплення проведено вакциною Moderna, друге можна робити Comirnaty/Pfizer-BioNTech. Так само можна застосовувати вакцини навпаки.

"Якщо мРНК-вакцина того самого виробника недоступна, для другого щеплення можна використати вакцину на платформі мРНК іншого виробника" − йдеться у повідомленні.

В міністерстві зазначили, що комбінування вакцин Moderna та Comirnaty/Pfizer-BioNTech є безпечним та ефективним. Інтервал між першою і другою дозами становитиме 28 днів. 

Нагадаємо, у липні Міністерство охорони здоров'я зробило вакцину проти коронавірусу Pfizer доступною у центрах масової вакцинації для всіх охочих з пріоритетом для людей похилого віку та людей із супутніми захворюваннями.

Додамо, з вересня в Україні запровадили Covid-сертифікати для вакцинованих.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.