Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

П'ятниця, 17 вересня 2021, 21:05

Депутати Львівської облради порушать традицію відкриття сесії через приїзд Зеленського

Львівська облрада

Чергова сесія Львівської обласної ради розпочне свою роботу у четвер, а не традиційно у вівторок, через військові навчання Rapid Trident-2021.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 17 вересня, Президія Львівської обласної ради ухвалила рішення розпочати роботу VII чергової сесії Львівської обласної ради у четвер, 30 вересня, 0 10:00 год.

Раніше депутати планували зібратись на сесію 28 вересня, оскільки традиційно сесії Львівської обласної ради проводять у вівторок. Рішення провести сесію 30 вересня прийняли на прохання начальника Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та депутата Львівської облради Павла Ткачука

Сесію проведуть у четвер з огляду на те, що 28 вересня, на Львівщині стартують міжнародні військові навчання Rapid Trident-2021. Серед гостей заходу буде президент Володимир Зеленський та керівництво області.

"Я погоджуюсь, що від традицій не потрібно відходити. В даному випадку ми маємо зайняти державницьку позицію, в силу того, що Львівщина сьогодні ключова, якщо ми говоримо про військові навчання. Цей майданчик повинен бути поважно представлений саме нашим представництвом. Тому як виключення ми дозволили собі таке рішення прийняти" − повідомила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Зазначимо, порядок денний сесії Львівської облради включає майже 70 питань. Зокрема, депутати планують розглянути зміни до обласних цільових програм та заслухати інформацію Львівської ОДА щодо санітарно-епідеміологічної ситуації на Львівщині, проведення вакцинації та вжиття заходів реагування у зв'язку з епідемією коронавірусу.

Нагадаємо, торік Варіанти писали про урочисту церемонію відкриття командно-штабного навчання "Rapid Trident-2020" на Яворівському полігоні у статті "Маленький Зеленський на великому полігоні".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.